Doručak i valcer na oproštaju učenika Apeirona i Katoličkog školskog centra

Nevena Bunić
Doručak i valcer na oproštaju učenika Apeirona i Katoličkog školskog centra

Banjaluka - Odvažnost, ambicioznost i mladalačka ljepota krasili su učenike završnih razreda Srednjoškolskog centra "Gemit-Apeiron" i Katoličkog školskog centra koji su u četvrtak naveče proslavom mature položili ispit zrelosti.

U nikad blještavijem izdanju u svečanim toaletama i odijelima okupili su se u parku "Petar Kočić" gdje je praktično počela proslava. 

Bilo je suza radosnica, smijeha i pjesme a sve su to bilježili fotoaparati. Nezaobilazno je bilo fotografisanje sa roditeljima, rodbinom, prijateljima i svima koji su željeli uspomenu sa jedne od najljepših večeri u životu maturanata.

Učenici "Apeirona", njih 50, prodefilovalo je ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića do hotela "Bosna"  gdje su maturu slavili do ranih jutarnjih časova.

Poslije proslave, po tradiciji, učenici su u svečanim toaletama došli na doručak u kafeteriju škole, gdje su zajedno sa direktoricom Višnjom Kojić i profesorima sumirali utiske o prethodnoj večeri.

- Ova generacija maturanata bila je duhovita, smjela i po svemu izuzetna, bez obzira što ih je bilo manje nego prethodnih godina. Posebna je i po broju uspješnih sportista i medicinara. Oni su svojim rezultatima i dostignućima podigli ugled škole - rekla je Kojićeva.

Medicinski tehničar Igor Šukalo kaže da će iz "Apeirona" ponijeti samo lijepa sjećanja.

- Bilo nas je manje ali smo zato bili složni. Upisaću zdravstvenu njegu na Medicinskom fakultetu, mislim da me škola dobro pripremila za to - kazao je Šukalo.

Učenici završnih razreda Katoličke gimnazije prije proslave otišli su do škole gdje su otplesali valcer i pozdravili se sa profesorima i upravom škole. Maturu su slavili u restoranu "Akvana".

- Ove godine imali smo 52 maturanta. Posebni su u odnosu na druge jer su sazreli i veoma ambiciozni. Nekako su brže od drugih razmislili o svojoj budućnosti. Mislim da ćemo se u skoro vrijeme ponositi njima - kazao je direktor Katoličkog školskog centra, Ivica Božinović.

Maturantkinja Katoličke gimnazije, Monika Milojković kaže da će prijateljstva iz škole trajati cijeli život.

- Mala smo škola, pa se svi veoma dobro poznajemo. Profesori su uvijek bili tu za nas, bez obzira kakvih problema smo imali. Posebni smo po tome što smo svi bili jednaki, bez obzira na nacionalnost, imovno stanje ili bilo šta drugo - kazala je Milojkovićeva.

Rastanak

Majka poslovno-pravnog tehničara Katarine Jokić, Gordana, kaže da je kćerkinu maturu doživjela sa mnogo emocija.

- Školovanje nastavlja na koledžu u Americi, pošto je dobila sportsku stipendiju. Srećna sam ali i tužna jer se privremeno rastajemo - rekla je Gordana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana