Доручак и валцер на опроштају ученика Апеирона и Католичког школског центра

Невена Бунић
Доручак и валцер на опроштају ученика Апеирона и Католичког школског центра

Бањалука - Одважност, амбициозност и младалачка љепота красили су ученике завршних разреда Средњошколског центра "Гемит-Апеирон" и Католичког школског центра који су у четвртак навече прославом матуре положили испит зрелости.

У никад бљештавијем издању у свечаним тоалетама и одијелима окупили су се у парку "Петар Кочић" гдје је практично почела прослава. 

Било је суза радосница, смијеха и пјесме а све су то биљежили фотоапарати. Незаобилазно је било фотографисање са родитељима, родбином, пријатељима и свима који су жељели успомену са једне од најљепших вечери у животу матураната.

Ученици "Апеирона", њих 50, продефиловало је улицом Краља Петра Првог Карађорђевића до хотела "Босна"  гдје су матуру славили до раних јутарњих часова.

Послије прославе, по традицији, ученици су у свечаним тоалетама дошли на доручак у кафетерију школе, гдје су заједно са директорицом Вишњом Којић и професорима сумирали утиске о претходној вечери.

- Ова генерација матураната била је духовита, смјела и по свему изузетна, без обзира што их је било мање него претходних година. Посебна је и по броју успјешних спортиста и медицинара. Они су својим резултатима и достигнућима подигли углед школе - рекла је Којићева.

Медицински техничар Игор Шукало каже да ће из "Апеирона" понијети само лијепа сјећања.

- Било нас је мање али смо зато били сложни. Уписаћу здравствену његу на Медицинском факултету, мислим да ме школа добро припремила за то - казао је Шукало.

Ученици завршних разреда Католичке гимназије прије прославе отишли су до школе гдје су отплесали валцер и поздравили се са професорима и управом школе. Матуру су славили у ресторану "Аквана".

- Ове године имали смо 52 матуранта. Посебни су у односу на друге јер су сазрели и веома амбициозни. Некако су брже од других размислили о својој будућности. Мислим да ћемо се у скоро вријеме поносити њима - казао је директор Католичког школског центра, Ивица Божиновић.

Матуранткиња Католичке гимназије, Моника Милојковић каже да ће пријатељства из школе трајати цијели живот.

- Мала смо школа, па се сви веома добро познајемо. Професори су увијек били ту за нас, без обзира каквих проблема смо имали. Посебни смо по томе што смо сви били једнаки, без обзира на националност, имовно стање или било шта друго - казала је Милојковићева.

Растанак

Мајка пословно-правног техничара Катарине Јокић, Гордана, каже да је кћеркину матуру доживјела са много емоција.

- Школовање наставља на колеџу у Америци, пошто је добила спортску стипендију. Срећна сам али и тужна јер се привремено растајемо - рекла је Гордана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана