Dogradnjom “Kolibrija” mjesta za 170 djece u banjalučkom naselju Lazarevu

Aleksandar Stojanović
Dogradnjom “Kolibrija” mjesta za 170 djece u banjalučkom naselju Lazarevu

Banjaluka - Gradnja novog dijela vrtića “Kolibri” u Lazarevu, kojim će biti obezbijeđeno predškolsko vaspitanje za još 170 mališana iz ovog naselja, mogla bi da počne uskoro, jer je okončan tender za izvođača radova.

Prema najavi iz Odjeljenja za komunalne poslove plan je da tokom 2019. bude okončana prva faza radova, vrijedna više od pola miliona KM a nju će izvoditi firma “Univerzal BS”.

- To znači da ćemo u ovoj godini izgraditi objekat, pokriti ga, uraditi  stolariju i instalacije za vodu i struju. Tokom 2020. bi bio u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju. Dogradnjom objekta dječijeg vrtića “Kolibri” biće omogućen smještaj za ukupno osam grupa djece, po četiri vrtićke i jasličke grupe - kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Prema projektu, planirani objekat novog vrtića u Lazarevu bio bi površine oko 1.150 kvadratnih metara.

- Za gradnju budućeg vrtića u Lazarevu po fazama odlučeno je s obzirom na to da je riječ o velikoj investiciji procijenjene vrijednosti 1,5 miliona KM - naveo je Bilčar.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje Jelena Kurtinović pohvalila je ovaj potez Gradske uprave, jer se na listi čekanja trenutno nalazi 2.000 mališana sa područja grada.

- Konkretno u Lazarevu imamo oko 300 zahtjeva na čekanju, tako da će ovaj vrtić mnogo značiti mališanima, ali i roditeljima u tom naselju - naglasila je Kurtinović.

Dugogodišnjim problemima roditelja uskoro se nazire kraj, te ističu da je proširenje vrtića za njih jedan od najznačajnijih projekata u toj mjesnoj zajednici.

- Sa prvim djetetom je bilo mnogo problema, jer nije bilo mjesta u vrtiću, pa sam se pribojavala sada kada ponovo imam malo dijete. Drago mi je da se više neću morati snalaziti, plaćati privatne vrtiće i da će moja kćerkica uživati u novoizgrađenom vrtiću - rekla je stanovnica Lazareva koja se predstavila samo imenom Sanja.

Bolji uslovi

U nastojanju grada da obezbijedi predškolsko vaspitanje što većem broju djece, tokom prošle godine otvoreni su novi vrtići u Rosuljama i Obilićevu, a nedavno je proširen i stavljen u funkciju vrtić “Bubamara” u Obilićevu.

- Za ovu godinu, u planu je i rekonstrukcija vrtića “Ježeva kućica”, te otvaranje manjeg vrtića na Starčevici - podsjetili su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana