Доградњом “Колибрија” мјеста за 170 дјеце у бањалучком насељу Лазареву

Александар Стојановић
Доградњом “Колибрија” мјеста за 170 дјеце у бањалучком насељу Лазареву

Бањалука - Градња новог дијела вртића “Колибри” у Лазареву, којим ће бити обезбијеђено предшколско васпитање за још 170 малишана из овог насеља, могла би да почне ускоро, јер је окончан тендер за извођача радова.

Према најави из Одјељења за комуналне послове план је да током 2019. буде окончана прва фаза радова, вриједна више од пола милиона КМ а њу ће изводити фирма “Универзал БС”.

- То значи да ћемо у овој години изградити објекат, покрити га, урадити  столарију и инсталације за воду и струју. Током 2020. би био у потпуности завршен, опремљен и стављен у функцију. Доградњом објекта дјечијег вртића “Колибри” биће омогућен смјештај за укупно осам група дјеце, по четири вртићке и јасличке групе - казао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Према пројекту, планирани објекат новог вртића у Лазареву био би површине око 1.150 квадратних метара.

- За градњу будућег вртића у Лазареву по фазама одлучено је с обзиром на то да је ријеч о великој инвестицији процијењене вриједности 1,5 милиона КМ - навео је Билчар.

Директорица Центра за предшколско васпитање Јелена Куртиновић похвалила је овај потез Градске управе, јер се на листи чекања тренутно налази 2.000 малишана са подручја града.

- Конкретно у Лазареву имамо око 300 захтјева на чекању, тако да ће овај вртић много значити малишанима, али и родитељима у том насељу - нагласила је Куртиновић.

Дугогодишњим проблемима родитеља ускоро се назире крај, те истичу да је проширење вртића за њих један од најзначајнијих пројеката у тој мјесној заједници.

- Са првим дјететом је било много проблема, јер није било мјеста у вртићу, па сам се прибојавала сада када поново имам мало дијете. Драго ми је да се више нећу морати сналазити, плаћати приватне вртиће и да ће моја кћеркица уживати у новоизграђеном вртићу - рекла је становница Лазарева која се представила само именом Сања.

Бољи услови

У настојању града да обезбиједи предшколско васпитање што већем броју дјеце, током прошле године отворени су нови вртићи у Росуљама и Обилићеву, а недавно је проширен и стављен у функцију вртић “Бубамара” у Обилићеву.

- За ову годину, у плану је и реконструкција вртића “Јежева кућица”, те отварање мањег вртића на Старчевици - подсјетили су из Одјељења за комуналне послове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана