Доградња учионице у Чесми укида трећу смјену

Милош Васиљевић
Доградња учионице у Чесми укида трећу смјену

Бањалука - Ученици подручног одјељења школе “Вук Стефановић Караџић” у насељу Чесма од идуће школске године имаће много боље услове, јер ће наредних дана почети доградња учионице што ће знатно смањити гужве, па ће ђаци умјесто у три наставу похађати у двије смјене.

Старе пећи на дрва, које су до сада загријавале, али и чадиле учионице, постаће прошлост, а школа ће добити и централно гријање. Доградњу учионице финансирају УНДП-и, који издваја 28.000 КМ, и град Бањалука који ће учествовати са најмање 17.000 КМ.  Директорица школе Татјана Вилендечић наглашава да велику захвалност дугује и Савјету мјесне заједнице Чесма који је кандидовао доградњу учионице и  Градској управи када је ријеч о централном гријању.

- Очекујем да ће доградња школе почети између 11. или 18. јуна. То је уједно и крај школске године тако да смо морали водити рачуна о томе да радови не ометају наставу и да не угрозе безбједност дјеце - рекла је Вилендечићева.

Она је истакла да ће доградња учионице увелико олакшати одвијање наставе.

- До сада су дјеца ишла у три смјене, а од јесени ће ићи у двије што веома важно, а доћи ће и до растерећења учионица које нам је било пријеко потребно - рекла је Вилендечићева.

Према њеним ријечима обезбјеђивање бољих услова је још један од разлога да сва дјеца из насеља Чесма похађају ову школу, а тренутно је 112 ђака у шест одјељења. Она је додала да је унутрашња и вањска столарија замијењена у фебруару, те да се предузимају сви кораци да школа добије љепше рухо.

- Са још седам школа смо крајем марта добили новац који ћемо усмјерити на централно гријање, јер смо до сада били приморани да се гријемо пећима на дрва - рекла је Вилендечићева и додала да је само за ову намјену из градске касе издвојено 23.000 КМ.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Чесма Миладин Маличевић истиче да је од велике важности обнова школе, те да су се мјештани на Форуму грађана јављали и са другим приједлозима, али није било двоумљења шта је приоритет.

- Упркос томе што је било разних приједлога ипак нисмо имали дилему, јер је доградња учионице од великог значаја за опстанак подручне школе. Срећни смо што је наша мјесна заједница дио великог пројекта који финансира УНДП и град Бањалука - рекао је Маличевић.

Додао је да је ово само један од крупних корака да Чесма буде дио града.

  • Чинимо све у сарадњи са Градском управом да тако и буде, јер кроз инфраструктурне пројекте наше насеље желимо да се приближимо граду - рекао је Миладин Маличевић.

Спортски терени

Побољшању услова у школи доприносе спортски терени и игралиште на којима су постављене нове табле са кошевима, а ријеч је о донацији УНДП-а.

- Нови кошеви и спортски реквизити, од велике су важности јер  прије свега могу задовољити потребе ученика али и свих заљубљеника у спорт, а срећа је још већа када знамо да ће  се побољшати услови доградњом учионице - рекао је Миладин Маличевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана