Dogovor ili iseljenje stanara u ulici Vrbaski put u oktobru

Danijela Stokanić
Dogovor ili iseljenje stanara u ulici Vrbaski put u oktobru

Banjaluka - Vlasnicima stanova i poslovnih prostora, njih tridesetak, koji se nalaze u ulici Vrbaski put b. b. u naselju Borik uskoro će morati da se isele iz zgrade, jer još nije izvršen tehnički prijem tog stambenog objekta.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović rekao je da, ukoliko u oktobru ne dođe do dogovora između investitora i stanara, grad će biti primoran da postupa po zakonu.

- Ne možemo da arbitriramo u njihovim ličnim odnosima i to sam im jasno predočio na posljednjem sastanku, jer njihov se problem može riješiti, ali samo bez tvrdoglavih stavova - rekao je Gavranović. Dodao je da je najveći problem to što manji broj stanara traži sprovođenje određenih mjera, koje zakon propisuje, dok je veći broj njih spreman na dogovor sa investitorima.

- Tamo samo jedni druge optužuju - istakao je Gavranović.

Bračni par Dobrinka i Angelče Radulovski, koji su u toj zgradi vlasnici stana, kažu da su im nadležni rekli da se do 10. oktobra moraju iseliti. Kako kažu od 2007. godine čekaju na tehnički prijem zgrade, ali da on još nije riješen.

Vlasnik zemljišta na kojem je izgrađena zgrada i polovine zgrade Goran Vidović rekao je da je preduzeće "Inter-gas inženjering", po ortačkom ugovoru, dužan da izvrši tehnički prijem zgrade.

- Nemam ništa s tim, jer su po ortačkom dogovoru, nadležni iz "Inter-gas inženjeringa", oni su i iz ZIBL-a uzeli kompletnu dokumentaciju uz potpis tadašnjeg direktora - kazao je Vidović i dodao je da je sav problem u tim papirima. Prema njegovim riječima to preduzeće ZIBL-u još duguje 18.000 KM.

- Podnio sam zahtjev gradonačelniku da se u julu odgodi deložacija stanara cijele zgrade, što je i usvojeno. Dok moj ortak to nije želio da potpiše - rekao je Vidović.

Iz "Inter-gas inženjeringa" ističu da je sve u rukama nadležnih iz Gradske uprave, jer nisu na vrijeme formirali komisiju za tehnički prijem.

- Tehnički prijem trenutno ne može biti obavljen iz više razloga, kao prvo problem je 18 upisanih garaža, kojih uopšte nema, zatim poslovni prostori i trafo-stanica - kategorično tvrde iz ovog preduzeća. Dodali su da su za to najviše odgovorni nadležni iz Gradske uprave i vlasnik zemljišta na kojem je izgrađena zgrada.*

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana