Dobre note na ispraćaju stare i dočeku nove godine na Trgu Krajine

Vesna Popović
Dobre note na ispraćaju stare i dočeku nove godine na Trgu Krajine

Banjaluka - Trodnevni praznični koncerti regionalnih muzičkih zvijezda u centru grada, nagradne igre i zabava za najmlađe bogat je program pripremljen za doček nove 2018. godine.

Imena Sergeja Ćetkovića, Ivane Peters, "Leksington benda", Nikole Rokvića, Tonija Cetinskog, Lukijana Ivanovića i Džedžana Lončarevića garantuju dobru zabavu na Trgu Krajine u subotu, nedjelju i ponedjeljak.

- Očekujemo veliki broj ne samo Banjalučana već turista da uživaju u dobrim notama i provodu. Novim konceptom proslave novogodišnjih praznika željeli smo da pozicioniramo Banjaluku na regionalnu mapu gradova sa bogatom turističkom ponudom - rekli su u Gradskoj upravi.

Centralna bina biće postavljena na centralnoj gradskoj ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića kod hotela "Palas".

Trodnevni koncertni program biće otvoren u subotu naveče kada će na Trgu Krajine nastupiti Sergej Ćetković i Ivana Peters. Prvi će se od 2017. oprostiti najmlađi i to programom koji u nedjelju počinje u 11 časova. 

- Za dobru atmosferu najmlađih pobrinuće se hor "Vrapčići" i sastav "Mama voks". Tačno u podne će biti simbolično odbrojavanje uz gradonačelnika Igora Radojičića - kazali su u Gradskoj upravi.

Objasnili su da proslava u novogodišnjoj noći počinje u 20 časova, kada će na scenu izaći domaća muzička nada Lukijan Ivanović. Poslije njega će se za dobar provod i slavlje pobrinuti još Nikola Rokvić i "Leksington bend".

- Sa posljednjim sekundama stare i početkom nove godine gradonačelnik Igor Radojičić će se obratiti svim posjetiocima na Trgu Krajine i poželjeti srećnu i uspješnu 2018. godinu. Prvo veče nove godine, u ponedjeljak, svojim notama uljepšaće Dženan Lončarević i Toni Cetinski.

U Gradskoj upravi su kazali da je za vikend pripremljen dodatni sadržaj za najmlađe na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS i Narodnog pozorišta RS u okviru manifestacije "Zimska čarolija".

Zbog postavljanja centralne bine na kojoj će biti održani novogodišnji koncerti, u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića biće obustavljen saobraćaj od petka u 11 časova do ponedjeljka u 11 časova.

Besplatan prevoz

U toku novogodišnje noći biće organizovan besplatan prevoz putnika na određenom broju autobuskih linija.

- Svakih 30 minuta voziće linije broj 6 Autobuska stanica - Lauš - Saračica i 14 Starčevica - Centar - Starčevica, a svakih 35 minuta linija 1 Mađir - Ortopedija - Nova bolnica. Svakih 60 minuta voziće linije broj 3 Centar - Vrbanja - Zeleni Vir, 8 Autobuska stanica - Lijeva Novoselija, 13A Centar - Zalužani, 13P Obilićevo - Petrićevac, 19 Srpski Milanovac - Centar - Srpski Milanovac, a svakih 70 minuta 13B Novo groblje - Lazarevo - kazali su u Gradskoj upravi.

Koncerti

31. decembar

- 20 časova Lukijan Ivanović

- 21.20 časova Nikola Rokvić

- 23 časa "Leksington bend"

1. januar

- 21 čas Dženan Lončarević

- 22.10 časova Toni Cetinski

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana