Добре ноте на испраћају старе и дочеку нове године на Тргу Крајине

Весна Поповић
Добре ноте на испраћају старе и дочеку нове године на Тргу Крајине

Бањалука - Тродневни празнични концерти регионалних музичких звијезда у центру града, наградне игре и забава за најмлађе богат је програм припремљен за дочек нове 2018. године.

Имена Сергеја Ћетковића, Иване Петерс, "Лексингтон бенда", Николе Роквића, Тонија Цетинског, Лукијана Ивановића и Џеџана Лончаревића гарантују добру забаву на Тргу Крајине у суботу, недјељу и понедјељак.

- Очекујемо велики број не само Бањалучана већ туриста да уживају у добрим нотама и проводу. Новим концептом прославе новогодишњих празника жељели смо да позиционирамо Бањалуку на регионалну мапу градова са богатом туристичком понудом - рекли су у Градској управи.

Централна бина биће постављена на централној градској улици Краља Петра Првог Карађорђевића код хотела "Палас".

Тродневни концертни програм биће отворен у суботу навече када ће на Тргу Крајине наступити Сергеј Ћетковић и Ивана Петерс. Први ће се од 2017. опростити најмлађи и то програмом који у недјељу почиње у 11 часова. 

- За добру атмосферу најмлађих побринуће се хор "Врапчићи" и састав "Мама вокс". Тачно у подне ће бити симболично одбројавање уз градоначелника Игора Радојичића - казали су у Градској управи.

Објаснили су да прослава у новогодишњој ноћи почиње у 20 часова, када ће на сцену изаћи домаћа музичка нада Лукијан Ивановић. Послије њега ће се за добар провод и славље побринути још Никола Роквић и "Лексингтон бенд".

- Са посљедњим секундама старе и почетком нове године градоначелник Игор Радојичић ће се обратити свим посјетиоцима на Тргу Крајине и пожељети срећну и успјешну 2018. годину. Прво вече нове године, у понедјељак, својим нотама уљепшаће Џенан Лончаревић и Тони Цетински.

У Градској управи су казали да је за викенд припремљен додатни садржај за најмлађе на платоу испред Музеја савремене умјетности РС и Народног позоришта РС у оквиру манифестације "Зимска чаролија".

Због постављања централне бине на којој ће бити одржани новогодишњи концерти, у улици Краља Петра Првог Карађорђевића биће обустављен саобраћај од петка у 11 часова до понедјељка у 11 часова.

Бесплатан превоз

У току новогодишње ноћи биће организован бесплатан превоз путника на одређеном броју аутобуских линија.

- Сваких 30 минута возиће линије број 6 Аутобуска станица - Лауш - Сарачица и 14 Старчевица - Центар - Старчевица, а сваких 35 минута линија 1 Мађир - Ортопедија - Нова болница. Сваких 60 минута возиће линије број 3 Центар - Врбања - Зелени Вир, 8 Аутобуска станица - Лијева Новоселија, 13А Центар - Залужани, 13П Обилићево - Петрићевац, 19 Српски Милановац - Центар - Српски Милановац, а сваких 70 минута 13Б Ново гробље - Лазарево - казали су у Градској управи.

Концерти

31. децембар

- 20 часова Лукијан Ивановић

- 21.20 часова Никола Роквић

- 23 часа "Лексингтон бенд"

1. јануар

- 21 час Џенан Лончаревић

- 22.10 часова Тони Цетински

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана