Дједа Мраз усрећио најмлађе

Весна Поповић, Фото: Г. Шурлан
Дједа Мраз усрећио најмлађе

Бањалука - Поводом новогодишњих празника, запослени у “Aутопревозу” у петак су за најмлађе организовали вожњу са Дједа Мразом, а представници “Пошта Српске” изабрали су најљепша писма која су малишани упутили веселом дједици.

Дјецу које су родитељи, бабе, тетке извели на вожњу градским аутобусом Дједа Мраз је обрадовао поклонима.

Упркос ружном времену, бака трогодишње Aне каже да једноставно није могла да ускрати ово задовољство својој унуци, која се највише обрадовала слаткишима, као и њена вршњакиња Aнђела.

- Највише волим кекс и сладолед, али и чоколадице - признала је Aнђела.

Њена бака Сњежана је објаснила да су и претходне двије године учествовали у овој вожњи па је одлучила да и ове године обрадује своју унуку.

Ни њена старија имењакиња 11-годишња Aнђела Лолић је рекла да овом вожњом прославља Нову годину.

Извршни директор “Aутопревоза” Дејан Мијић је нагласио да је ова манифестација прерасла већ у традиционалну.

- То је поклон нашим најмлађим корисницима. Без обзира на тешку ситуацију сматрамо да треба дочекати празнике у што ведријем расположењу - додао је Мијић.

Од 8.000 писама која су малишани широм Српске упутили Дједа Мразу, представници “Пошта Српске” најљепшим су прогласили оно које написала Дијана Ољача, која је награђена бициклом. Другу награду и МП3 плејер освојио је Никола Богданић, а треће најљепше писмо написао је Дражен Киза који је добио санке.

- У писању писма учествовала су дјеца из вртића и нижих разреда основних школа. У писмима су малишани углавном писали да су били добри, послушни и пожељели да им Дједа Мраз донесе поклоне, брата или сестру  - рекла је портпарол “Пошта Српске” Жељка Кољанчић.

Првонаграђена Дијана Ољача за брадатог дједа је написала пјесмицу.

- Пахуљице падајте меке и густе, јер већ се ближи онај час када нам долази Дједа Мраз. Дједа Мразе, Дједа Мразе из далеког свијета, теби се радују сва дјеца свијета, јер нам доносиш много лијепих поклона... - прочитала је дио Дијана дио свог писма.

Пет нових аутобуса

И поред тешке економске ситуације, Мијић је изјавио да ће “Aутопревоз” и ове године да набаве пет нископодних климатизованих аутобуса за градски превоз који ће већ крајем јануара саобраћати градским улицама. 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана