Djeci u naselju Dragočaj bezbjedniji put do škole

Dejana Bratić
Djeci u naselju Dragočaj bezbjedniji put do škole

Banjaluka - Bezbjednost pješaka, a posebno djece u mjesnoj zajednici Dragočaj znatno je poboljšana jer je završena rekonstrukcija saobraćajnice i mosta na rijeci Ivaštanki, kojima prolaze svaki dan na putu do škole.

Riječ je o saobraćajnici od magistralnog puta Banjaluka - Prijedor M4 prema Ramićima, a mještanima je od posebnog značaja izgradnja trotoara koji je bio neophodan.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragočaj Slavenko Tadić istakao je da je cilj mještana razvijanje naselja i da je nova saobraćajnica i most  jedan od koraka ka tom cilju.

- Napravljena je moderna saoraćajnica na kojoj se može normalno odvijati dvosmjerni saobraćaj, uključujući i most i trotoar. Uspjeli smo da proširimo putni prelaz koji je bio uzak. Veliki broj djece svakodnevno ovuda prelaze do škole “Desanka Maksimović” tako da je ovaj trotoar bio neophodan i veoma je važan za bezbjednost naše djece – kazao je Tadić. 

Svi stanovnica sela ponosni su na novu modernu saobraćajnicu koja je riješila ključni problem  mjesne zajednice.

Mještanin Nemanja Šukalo sretan je što će djeca konačno moći bezbjedno odlaziti u školu, a vozači voziti proširenom saobraćajnicom.

 - Put je bio veoma uzak, a sad zahvaljujući ovom proširenju, ukoliko se vozači budu pridržavali saobraćajnih znakova, neće biti nikakve opasnosti. Prije se nisu mogli mimoići automobili i to je stvarno bio problem. Još ako u tom momentu naiđu i pješaci gledate kako da se provučete vozilom, a da sve bude u redu - rekao je Šukalo.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je juče posjetio tu mjesnu zajednicu, rekao je da riječ o veoma važnom projektu, vrijednom 450.000 KM i da je njegovom realizacijom učinjena korisna stvar za mještane Dragočaja.

- Iako je zimski period završeni su radovi vrlo važne saobraćajnice koja se tiče ne samo mještana Dragočaja, nego i Ramića pa čak i prema Kuljanima. Riječ je o dva projekta na jednoj lokaciji, jedan je proširenje mosta i umreženje saobraćajnica, dok se drugi odnosi na samu saobraćajnicu - kazao je Radojičić.

On je dodao da je u posljednje dvije godine u Dragočaju urađeno mnogo toga, a nedavno je, zahvaljujući zajedničkom ulaganju Gradske uprave i Razvojnog programa UN-a (UNDP), i škola, osvanula u novom ruhu.

Novi most

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da se u narednom periodu očekuje početak izgradnje novog mosta preko rijeke Dragočajke.

- Projekat je vrijedan 200.000 maraka, a konačno smo dobili izvođača i sa poboljšanjem vremenskih uslova očekujemo ulazak u sljedeće velike radove u Dragočaju - kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana