Дјеци у насељу Драгочај безбједнији пут до школе

Дејана Братић
Дјеци у насељу Драгочај безбједнији пут до школе

Бањалука - Безбједност пјешака, а посебно дјеце у мјесној заједници Драгочај знатно је побољшана јер је завршена реконструкција саобраћајнице и моста на ријеци Иваштанки, којима пролазе сваки дан на путу до школе.

Ријеч је о саобраћајници од магистралног пута Бањалука - Приједор М4 према Рамићима, а мјештанима је од посебног значаја изградња тротоара који је био неопходан.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Драгочај Славенко Тадић истакао је да је циљ мјештана развијање насеља и да је нова саобраћајница и мост  један од корака ка том циљу.

- Направљена је модерна саораћајница на којој се може нормално одвијати двосмјерни саобраћај, укључујући и мост и тротоар. Успјели смо да проширимо путни прелаз који је био узак. Велики број дјеце свакодневно овуда прелазе до школе “Десанка Максимовић” тако да је овај тротоар био неопходан и веома је важан за безбједност наше дјеце – казао је Тадић. 

Сви становница села поносни су на нову модерну саобраћајницу која је ријешила кључни проблем  мјесне заједнице.

Мјештанин Немања Шукало сретан је што ће дјеца коначно моћи безбједно одлазити у школу, а возачи возити проширеном саобраћајницом.

 - Пут је био веома узак, а сад захваљујући овом проширењу, уколико се возачи буду придржавали саобраћајних знакова, неће бити никакве опасности. Прије се нису могли мимоићи аутомобили и то је стварно био проблем. Још ако у том моменту наиђу и пјешаци гледате како да се провучете возилом, а да све буде у реду - рекао је Шукало.

Градоначелник Игор Радојичић, који је јуче посјетио ту мјесну заједницу, рекао је да ријеч о веома важном пројекту, вриједном 450.000 КМ и да је његовом реализацијом учињена корисна ствар за мјештане Драгочаја.

- Иако је зимски период завршени су радови врло важне саобраћајнице која се тиче не само мјештана Драгочаја, него и Рамића па чак и према Куљанима. Ријеч је о два пројекта на једној локацији, један је проширење моста и умрежење саобраћајница, док се други односи на саму саобраћајницу - казао је Радојичић.

Он је додао да је у посљедње двије године у Драгочају урађено много тога, а недавно је, захваљујући заједничком улагању Градске управе и Развојног програма УН-а (УНДП), и школа, осванула у новом руху.

Нови мост

Градоначелник Игор Радојичић рекао је да се у наредном периоду очекује почетак изградње новог моста преко ријеке Драгочајке.

- Пројекат је вриједан 200.000 марака, а коначно смо добили извођача и са побољшањем временских услова очекујемо улазак у сљедеће велике радове у Драгочају - казао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана