Дјеца на рехабилитацији у Заводу „Др Мирослав Зотовић“ глумом и пјесмом дочекују Никољдан

Милош Васиљевић
Дјеца на рехабилитацији у Заводу „Др Мирослав Зотовић“ глумом и пјесмом дочекују Никољдан

Бањалука - Патуљке Добрицу и Љутка, али и многе друге ликове из омиљених бајки, јуче су вјерно дочарали малишани који се рехабилитују у Заводу „Др Мирослав Зотовић“, а њихов труд и глумачко умијеће никога није оставио равнодушним.

Они су бројним гостима уприличили приредбу поводом никољданских празника, а ријеч је о традиционалној манифестацији. У Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ кажу да је припрема никољданске приредбе дио рехабилитационог процеса, а циљ је да дјеци буде омогућено да кроз игру, дају свој максимум и науче да савладају потешкоће које имају.

- Глумим Љутка из представе „Сњежана и седам патуљака“, и није ми било напорно да вјежбам за представу. Брзо смо све научили -  поручује осмогодишња Анастасија Пљеваљчић и додала да глуми у двије представе.

Сва дјеца су учествовала у складу са својим могућностима, а пресрећни су што су се баш они нашли у тим улогама.

- Срећан сам шта сам учествовао у приредби, већ дуго се припремамо за Никољдан, и драго ми је што је баш мени припала улога Добрица - рекао је Маринко Касаповић.

Представа је одушевила и министарку породице, омладине и спорта РС Јасмину Давидовић, која је малим „глумцима“ уручила пригодне поклоне.

- Вријеме је никољданских и новогодишњих празника, и то је вријеме даривања, посјета и лијепих жеља. Дошла сам да малишанима у Заводу „Др Мирослав Зотовић“ пожелим брзо оздрављење и редовно школовање када се врате кући - рекла је Јасмина Давидовић.

Стручни сарадник за односе с јавношћу Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Тања Мандић-Ђокић је истакла да им је велика част што су били домаћини бројним гостима.

- Желимо дјеци да омогућимо да расту са осмијехом, да услови у којима се лијече буду што бољи. У Заводу се води рачуна и о најмањој ситници, тако да сваки дан прође просјечно 150 дјеце кроз стационарно, амбуланту или кроз дневну болницу - поручује Мандић-Ђокић и додала да дневно у овом заводу неку од дијагностичких и терапијских услуга добија од 1.250 до 1.300 одраслих пацијената из РС.

Поносне васпитачице

Велику подршку дјеци која су се потрудила да приредба буде што успјешнија, пружиле су њихове васпитачице. Послије приредбе оне су истакле да су поносне на то са колико енергије дјеца приступају самој игри и пјесми.

- Велико нам је задовољство да традиционално припремамо приредбу с дјецом која бораве и лијече се у нашем заводу. Сва дјеца су учествовала активно, у подјели улога. На нама као васпитачима је да им помогнемо када су улоге у питању те заједничким радом и допуњавањем дођемо до циља - истиче васпитачица Рената Панић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана