Djeca iz Karanovca dobila igralište

Miloš Vasiljević
Djeca iz Karanovca dobila igralište

Banjaluka - Mališani iz naselja Karanovac dobili su uređen prostor za igru, druženje i bavljenje sportom, čime je počela nova sezona gradnje igrališta širom Banjaluke.

Igralište, koje je izgrađeno zahvaljujući donaciji preduzeća “Drvoprodeks” i Fudbalskom klubu Karanovac, juče je otvorio gradonačelnik Igor Radojičić uz prisustvo brojne djece koja su s radošću isprobavala nove rekvizite, tobogan, klackalicu, penjalicu i ljuljaške. Radojičić je kazao da je ovo 16. igralište sagrađeno u velikoj akciji koju je grad počeo prošle godine sa društveno odgovornim kompanijama.

- Širimo se i na seoska i prigradska područja. Prije svega, izbor mjesta za igralište je do sponzora, koji biraju ponuđene lokacije za gradnju - kazao je Radojičić.

Kako je istakao, ovo je dobar primjer i drugim kompanijama koje posluju na seoskom i prigradskom području da se pridruže akciji i u tim sredinama urade nešto za najmlađe.

- Kompanija “Drvoprodeks”, pored toga što zapošljava veliki broj mještana ovog kraja, i donacijom igrališta doprinosi svojoj zajednici - zaključio je Radojičić.

Predsjednik MZ Karanovac Boško Vuksan rekao je da novo igralište znači mnogo za mještane, te zahvalio donatorima.

- Ovo je veliki dan za našu mjesnu zajednicu, veliko hvala preduzeću “Drvoprodeks” i našem lokalnom klubu, jer misle i vode računa o najmlađima, a plod toga je ovo divno igralište - kazao je Vuksan i dodao da je presrećan što se FK Karanovac plasirao u viši rang takmičenja.

Radost nisu krili ni najmlađi, koji kažu da više ne moraju ići u grad kako bi se klackali i uživali u igri.

  • Dječaci obožavaju fudbal, dok mi djevojčice imamo svoje igre na prelijepom igralištu, a najviše volimo ljuljašku. Jedva smo čekali ovaj dan - kazala je malena Milica Račić.

Izgradnja tribine

Otvaranju igrališta je prisustvovao i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević, koji je ujedno i funkcioner FK Karanovac. On je istakao da je na “Šljunkari”, kako se popularno zove dom ovog kluba, planirana gradnja tribine.

- Zbog plasmana u viši rang takmičenja koji je ostvaren ove sezone potrebno je ispuniti određene uslove. Jedan od njih je da moramo imati tribinu na stadionu, jer želimo da se na domaćem terenu igraju utakmice Druge lige, grupe zapad - kazao je Stanarević i dodao da gradnja treba da krene sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana