Ђаке у Верићима дочекао најлон умјесто крова

Д. Братић, В. Поповић
Ђаке у Верићима дочекао најлон умјесто крова

Бањалука - Ученици Основне школе “Милутин Бојић” у Верићима нову школску годину су почели неславно, у учионицама пуним влаге и без адекватног крова јер је, умјесто цријепа, на овој образовној установи постављен најлон.

Кров ове петоразредне школе, коју похађа око 50 ђака, од чега 13 првачића, уништен је у невремену 21. јула.

- Припадници цивилне заштите су са мјештанима најлоном прекрили кров и обезбиједили тај објекат да не прокишњава. Надали смо се да ће бити све у реду до почетка нове школске године јер је Министарство просвјете одобрило новац за санацију штете. Изабрана је фирма која ће бити задужена за тај посао. Међутим, са радовима се очигледно одуговлачи. Најгоре је што је киша која је падала током викенда ушла у дио објекта. Замислите какав је био осјећај првачићима када их је дочекао овакав призор, најлон на крову и влажне учионице - рекао је предсједник Савјета МЗ Верићи Славиша Вучковац.

Директор  ОШ “Милутин Бојић” Душко Петровић рекао је да је уговор за санацију крова у Верићима потписан у петак.

- Сада је само до те фирме да одради свој дио посла. Не вјерујем да би им за то требало дуже од дана и надам се да ће поставити нови кров до краја ове седмице. У једном дијелу је прокисло, у поједине учионице и зборницу, а остало је све у реду и настава се уредно одвија - казао је Петровић.

Навео је да је санација крова у подручној школи у Мишином Хану завршена, али да још нису замијењени прозори који су полупани у невремену.

- У току је тендер које спроводи ресорно министарство и постоји законски рок који се мора испоштовати, па не знам тачно колико ће то још трајати. Настава се одвија у другом дијелу објекта у којем су учионице у којима нису полупани прозори и у којем има довољно мјеста за сва одјељења - казао је Петровић и додао да се нада да ће до краја овог мјесеца у Мишином Хану бити постављени нови прозори.

Град

Градоначелник Игор Радојичић је рекао да су за обнову школе у Верићима средства одобрена, те да је до управе школе да обави поступак и заврши покривање крова.

- За санацију штете од невремена у Мишином Хану Министарство просвјете и културе РС води тендерски поступак и у овом случају они би с управом школе требало да заврше посао - рекао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана