Ђаци завршних разреда Гимназије, Техничке и Музичке школе спустили завјесу на овогодишње прославе

Игор Пилиповић
Ђаци завршних разреда Гимназије, Техничке и Музичке школе спустили завјесу на овогодишње прославе

Бањалука - Ужи центар протеклог викенда био је окупан љепотом и младошћу, јер је неколико стотина матураната Гимназије, Техничке и Музичке школе "Владо Милошевић" "окупирало" овај дио града.

Уз пјесму и смијех ученици Техничке школе прославили су у петак вече завршетак школовања. Потом су у суботу ђаци завршних разреда Гимназије и Музичке школе "Владо Милошевић" заједно прославили матуру у Културном центру Бански двор и тако спустили завјесу на овогодишње матурске вечери.

Традиционално, ученици Техничке школе окупили су се у школском дворишту и у пратњи родитеља, родбине и пријатеља прославили крај школовања уз незаобилазно фотографисање, игру, пјесму и звуке труба.

Видно узбуђен, Слађан Гајић, машински техничар, каже да још није свјестан да је завршио средњу школу.

- Недостајаће ми све везано за школу, а екскурзија ће ми остати урезана у памћење цијелога живота - рекао је Гајић. 

Парк "Петар Кочић" био је препун слављеника, родбине и пријатеља на матури ученика Гимназије. Блицеви су сијевали на све стране, јер се требало усликати са свима, а и труд 290 гимназијалаца приликом избора хаљина и одијела морао је да буде овјековјечен.

Димитрић Марко, који је завршио Гимназију друштвено-језичког смјера, каже да ће школовање памтити по пријатељима, изласцима, дружењу и добрим професорима који су му пренијели важна знања.

Двадесетак ђака Музичке школе "Владо Милошевић" окупило се испред Храма Христа Спаситеља како би направили фотографије за памћење.

- Школа ми већ недостаје, памтићу је по наступима, али највише ће ми у сјећању остати дружење са другарима из клупа. Надам се да ћемо сви остати у контакту - казао је Игор Бабић, који планира да настави школовање на Академији умјетности.

Његова професорица информатике Александра Поповић блистала је од среће на испраћају још једне генерације.

- Ученицима сам пожељела да буду вриједни и да раде на себи - рекла је Поповићева.

Успјех

Директор Гимназије Зоран Пејашиновић рекао је да је ово једна од најљепших прослава у протеклих десет година.

- Додијелили смо награде за 15 ученика који су нас успјешно представљали на такмичењима, оне који су имали изостанака. Ученика генерације нисмо прогласили јер процедура избора није завршена а проглашење ће бити 16. јуна када се дипломе буду додјељивале - рекао је Пејашиновић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана