Đaci u Osnovnoj školi “Dositej Obradović” na jesen dobijaju bolje uslove

Miloš Vasiljević
Đaci u Osnovnoj školi “Dositej Obradović” na jesen dobijaju bolje uslove

Banjaluka - Đaci Osnovne škole “Dositej Obradović” od jeseni će imati bolje uslove za rad, jer će učionice biti “utopljene”, fiskulturna sala obnovljena, a dobiće i savremenu LED rasvjetu, dok će mokri čvorovi biti sanirani.

Direktor škole Dragan Kovačević je kazao da napreduje obnova fasade, a radove finansira UNDP.

- Ovi radovi su potrebni da bi učionice do nove školske godine bile toplije. Ranije smo uradili dio, a sada se nastavlja obnova fasade na prednjoj strani škole - kazao je Kovačević i dodao da će početi postavljenje LED rasvjete u hodnicima i učionicama da bi se i na taj način uštedjelo. Prema njegovim riječima, sanacija mokrih čvorova će koštati 30.000 KM, a novac je obezbijeđen rebalansom budžeta grada.

- Mokri čvorovi su, što se tiče higijene, i sada u solidnom stanju. Međutim, ispod pločica i u zidu su dotrajale olovne cijevi počele da puštaju vodu na sve strane, tako da je neophodno to zamijeniti, da ne bi voda probila direktno do kamene fasade i na donje spratove - kazao je Kovačević.

On je dodao da se čeka da novac bude uplaćen na račun škole, da radovi mogu početi, te da je neophodno zamijeniti pločice i sanitarije.

- Novac ćemo dobiti, prema riječima gradonačelnika Igora Radojičića, najkasnije za pet dana, nakon toga se ide u zakonsku proceduru. Poslije raspisivanja tendera slijede radovi, gdje moramo izabrati najboljeg izvođača - kazao je Kovačević.

Istakao je da se sve radi da bi narednu školsku godinu dočekali u novom ruhu i đacima omogućili da lakše stiču znanja. Kovačević je kazao da nastavu u ovoj školi pohađa 540 učenika, te da će naredne školske godine biti upisana četiri odjeljenja prvačića, što je jedno odjeljenje više u odnosu na prethodnu godinu.

Velika ušteda

Dragan Kovačević je istakao da je od neprocjenjivog značaja nova fasada, čije je postavljanje u završnoj fazi, istakavši da će učionice biti mnogo toplije, a i ljepše.

- Napravljen je “demit” od stiropora, stavljena je mrežica, pa dva sloja ljepila, pa će škola biti sa potpuno novom fasadom energetski efikasna - kazao je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana