Đaci u Donjim Kolima love znanje u novim učionicama

Sanja Amidžić
Đaci u Donjim Kolima love znanje u novim učionicama

Banjaluka - Stare i neuslovne učionice postale su prošlost za učenike i nastavnike područne Osnovne škole "Branislav Nušić" u Donjim Kolima jer se od juče nastava održava u prostorijama novoizgrađenog objekta mjesne zajednice.

Tim povodom učenici, roditelji i nastavnici okupili su se u novim školskim prostorijama gdje su pripremili malu zakusku za njih, ali i za goste među kojima je bilo puno mališana. Učenice prvog razreda Adrijana i Ivana Javorac nisu krile oduševljenje novim učionicama.

- Ovdje je mnogo ljepše. Sve je sređeno i čisto. Drago nam je što više nismo u staroj školi - kazale su ove učenice.

Učenik četvrtog razreda Danilo Ćutković kaže da mu je ovo bio najljepši dan u školi jer su dobili sve novo.

Direktorica škole Stana Nikodinović-Mitrović rekla je da područnu školu u Donjim Kolima pohađa 28 učenika u dva kombinovana odjeljenja.

- Đacima će sada biti bolje, kako za boravak, tako i za održavanje nastave što nam je i bio cilj - kazala je  Nikodinović-Mitrović i dodala da je to pozitivno i za naredne generacije jer je svake godine sve više prvačića.

Učiteljica Biljana Nedić-Ninić rekla je da će nove prostorije omogućiti i kvalitetniju nastavu.

- Đaci su presrećni kao i mi, što se može vidjeti po osmijesima. Ovo je sada potpuno drugačija priča u odnosu na prostor u kojem smo do sada bili. Novi objekat je uređen, imamo toalete, zbornicu. Sve je kako treba - kazala je ona.

Prema njenim riječima, stara škola je zrela za sanaciju jer krov prokišnjava, a kroz prozore duva vjetar.

Slično misle i roditelji đaka.

- Prelazak u nove prostorije olakšaće prvo đacima i nastavnicima, ali i nama roditeljima. Ovdje će im biti mnogo bolje, posebno kada je zima i hladno vrijeme - kazala je Ivona Divljak čija kćerka ide u četvrti razred ove škole.

Novim uslovima oduševljen je i Danijel Lovrić, čija ćerka pohađa drugi razred. On se nada da će objekat stare škole biti renoviran i sačuvan od zaborava.

Da će stara škola biti sanirana, nada se i predsjednik Savjeta mjesne zajednice Donja Kola Dragiša Koprena koji je rekao da je đacima potrebno i novo igralište.

- Postoji travnjak sa golovima gdje se djeca igraju, ali u planu je betonsko igralište sa pratećom opremom, pa se nadamo da će se iznaći sredstava i za to - kazao je Koprena.

Parking

Koliko se vesele novim prostorijama, pokazala je još jedna ideja mališana koja je iznenadila, ali i nasmijala njihove nastavnike. Naime, đaci su juče ujutro ispred objekta u kojem se nalaze učionice kredom iscrtali mjesta za parking za vozila svojih nastavnika.

Tako su svoje "zvanično" parking mjesto dobile dvije učiteljice, direktorica, ali i drugi zaposleni u toj školi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana