Ђаци у Доњим Колима лове знање у новим учионицама

Сања Амиџић
Ђаци у Доњим Колима лове знање у новим учионицама

Бањалука - Старе и неусловне учионице постале су прошлост за ученике и наставнике подручне Основне школе "Бранислав Нушић" у Доњим Колима јер се од јуче настава одржава у просторијама новоизграђеног објекта мјесне заједнице.

Тим поводом ученици, родитељи и наставници окупили су се у новим школским просторијама гдје су припремили малу закуску за њих, али и за госте међу којима је било пуно малишана. Ученице првог разреда Адријана и Ивана Јаворац нису криле одушевљење новим учионицама.

- Овдје је много љепше. Све је сређено и чисто. Драго нам је што више нисмо у старој школи - казале су ове ученице.

Ученик четвртог разреда Данило Ћутковић каже да му је ово био најљепши дан у школи јер су добили све ново.

Директорица школе Стана Никодиновић-Митровић рекла је да подручну школу у Доњим Колима похађа 28 ученика у два комбинована одјељења.

- Ђацима ће сада бити боље, како за боравак, тако и за одржавање наставе што нам је и био циљ - казала је  Никодиновић-Митровић и додала да је то позитивно и за наредне генерације јер је сваке године све више првачића.

Учитељица Биљана Недић-Нинић рекла је да ће нове просторије омогућити и квалитетнију наставу.

- Ђаци су пресрећни као и ми, што се може видјети по осмијесима. Ово је сада потпуно другачија прича у односу на простор у којем смо до сада били. Нови објекат је уређен, имамо тоалете, зборницу. Све је како треба - казала је она.

Према њеним ријечима, стара школа је зрела за санацију јер кров прокишњава, а кроз прозоре дува вјетар.

Слично мисле и родитељи ђака.

- Прелазак у нове просторије олакшаће прво ђацима и наставницима, али и нама родитељима. Овдје ће им бити много боље, посебно када је зима и хладно вријеме - казала је Ивона Дивљак чија кћерка иде у четврти разред ове школе.

Новим условима одушевљен је и Данијел Ловрић, чија ћерка похађа други разред. Он се нада да ће објекат старе школе бити реновиран и сачуван од заборава.

Да ће стара школа бити санирана, нада се и предсједник Савјета мјесне заједнице Доња Кола Драгиша Копрена који је рекао да је ђацима потребно и ново игралиште.

- Постоји травњак са головима гдје се дјеца играју, али у плану је бетонско игралиште са пратећом опремом, па се надамо да ће се изнаћи средстава и за то - казао је Копрена.

Паркинг

Колико се веселе новим просторијама, показала је још једна идеја малишана која је изненадила, али и насмијала њихове наставнике. Наиме, ђаци су јуче ујутро испред објекта у којем се налазе учионице кредом исцртали мјеста за паркинг за возила својих наставника.

Тако су своје "званично" паркинг мјесто добиле двије учитељице, директорица, али и други запослени у тој школи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана