Đaci Škole učenika u privredi pjesmom ispratili školske dane

Aleksandar Stojanović
Đaci Škole učenika u privredi pjesmom ispratili školske dane

Banjaluka - Odlično raspoloženi, raspjevani i roditeljskim suzama radosnicama ispraćeni maturanti Škole učenika u privredi kročili su u svijet odraslih.

Uz zvuke trube, odjeveni u prelijepe haljine i odijela, učenici su u ponedjeljak “obojili” park “Petar Kočić”, a njihovo slavlje je nastavljeno u hotelu “Bosna”.

Učenici ove škole krenuli su krupnim korakom ka novim iskustvima, a njihova sreća ispunjena je i dozom žala jer, kako ističu, zatvaraju jednu od najljepših stranica života.

Maturant Mihajlo Milaković, koji je završio smjer za električara, ističe da su za njega školski dani posebni i da iz školskih klupa, pored znanja, nosi mnogo uspomena, te da je stekao mnogo prijatelja za čitav život.

- Poslije škole planiram da se odmorim, a nakon toga da nađem posao u struci, jer je poznato da u toj oblasti nedostaje mnogo radnika - rekao je Milaković.

S njim je saglasna i Milica Miškić, koja je dodala da se još nije odlučila da li će nastaviti školovanje ili će se zaposliti.

- Iz školskih klupa nosim najljepše uspomene i pregršt poznanstava. Želim da zahvalim svim profesorima, koji su nam bili najveća podrška na ovom životnom putu - dodala je Milica.

Pored učenika, mature su veliki događaj i za roditelje i rodbinu, koji svoje najdraže ispraćaju u svijet odraslih.

- Neizmjerno sam srećna kad vidim svog sina u odijelu, jer znam da je iza njega veliki put. Međutim, nama roditeljima je s jedne strane i teško, jer vidimo da nam djeca odrastaju, možda brže nego što smo očekivali - rekla je majka jednog od maturanata koja nije željela da joj navodimo ime.

U ovoj, za učenike posebnoj večeri podršku je pružila i šira rodbina, a poznato je da za bake i dede mature njihovih najmilijih imaju posebno mjesto.

- Ponosan sam što je moja unuka završila srednju školu i što je vidim ovako prelijepu i srećnu. Nadam se da će nastaviti školovanje i da će naći posao u struci - rekao je Simo, djed jedne maturantkinje.

Proslava

Zvanična proslava nastavljena je u hotelu “Bosna”, a maturanti su slavili do zore. Direktor Škole učenika u privredi Dragoljub Vuković rekao je da je sve prošlo u najboljem redu.

- Učenici su uz muziku, dobro raspoloženje i divnu zabavu proslavili kraj školovanja, a ja im želim mnogo sreće u budućnosti - rekao je Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana