Ђаци Школе ученика у привреди пјесмом испратили школске дане

Александар Стојановић
Ђаци Школе ученика у привреди пјесмом испратили школске дане

Бањалука - Одлично расположени, распјевани и родитељским сузама радосницама испраћени матуранти Школе ученика у привреди крочили су у свијет одраслих.

Уз звуке трубе, одјевени у прелијепе хаљине и одијела, ученици су у понедјељак “обојили” парк “Петар Кочић”, а њихово славље је настављено у хотелу “Босна”.

Ученици ове школе кренули су крупним кораком ка новим искуствима, а њихова срећа испуњена је и дозом жала јер, како истичу, затварају једну од најљепших страница живота.

Матурант Михајло Милаковић, који је завршио смјер за електричара, истиче да су за њега школски дани посебни и да из школских клупа, поред знања, носи много успомена, те да је стекао много пријатеља за читав живот.

- Послије школе планирам да се одморим, а након тога да нађем посао у струци, јер је познато да у тој области недостаје много радника - рекао је Милаковић.

С њим је сагласна и Милица Мишкић, која је додала да се још није одлучила да ли ће наставити школовање или ће се запослити.

- Из школских клупа носим најљепше успомене и прегршт познанстава. Желим да захвалим свим професорима, који су нам били највећа подршка на овом животном путу - додала је Милица.

Поред ученика, матуре су велики догађај и за родитеље и родбину, који своје најдраже испраћају у свијет одраслих.

- Неизмјерно сам срећна кад видим свог сина у одијелу, јер знам да је иза њега велики пут. Међутим, нама родитељима је с једне стране и тешко, јер видимо да нам дјеца одрастају, можда брже него што смо очекивали - рекла је мајка једног од матураната која није жељела да јој наводимо име.

У овој, за ученике посебној вечери подршку је пружила и шира родбина, а познато је да за баке и деде матуре њихових најмилијих имају посебно мјесто.

- Поносан сам што је моја унука завршила средњу школу и што је видим овако прелијепу и срећну. Надам се да ће наставити школовање и да ће наћи посао у струци - рекао је Симо, дјед једне матуранткиње.

Прослава

Званична прослава настављена је у хотелу “Босна”, а матуранти су славили до зоре. Директор Школе ученика у привреди Драгољуб Вуковић рекао је да је све прошло у најбољем реду.

- Ученици су уз музику, добро расположење и дивну забаву прославили крај школовања, а ја им желим много среће у будућности - рекао је Вуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана