Директор вртића у бањалучком Центру за предшколско васпитање има пет помоћника

Весна Поповић
Директор вртића у бањалучком Центру за предшколско васпитање има пет помоћника

Бањалука - Центар за предшколско васпитање и образовање има пет помоћника директора са различитим задужењима, а питање неопходности ангажовања толико руководилаца у овој јавној установи изазвало је негодовање одборника и позиције и опозиције у Скупштини града.

У градским вртићима на мјесту помоћника директора за правна питања запослена је Славица Кеча, за материјално-финансијске и комерцијалне послове Момирка Митровић, за организацију исхране и одржавање Зоран Станковић, за васпитно-образовни рад Мира Галић и за кадровска питања Наташа Радуловић.

Да је стварно такво стање у овој установи потврдила је и директор Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић.

Казала је да је систематизацију радних мјеста која укључује пет помоћника директора наслиједила од ранијег руководства када је преузела дужност директора Центра 7. априла.

- Прва четири радна мјеста постоје у Центру можда и десетак година, док је посљедње, помоћника директора за кадровска питања, уведено измјеном систематизације радних мјеста коју је градоначелник Слободан Гаврановић одобрио 5. априла. То радно мјесто је преузела ранији директор Центра Наташа Радуловић и ту ће остати до августа ове године када стиче услове за пензију. Након тога то радно мјесто ће бити укинуто - рекла је Куртиновићева.

Сматра да су улоге осталих помоћника директора неопходне за свакодневно функционисање Центра.

- Центар је велики, морамо водити рачуна о 22 објекта, 320 запослених и великом броју дјеце која су свакодневно у вртићима. У управи немамо пуно запослених, али потребни су радници који ће свако у својој области водити рачуна о финансијама, о одржавању објеката, сарађивати са добављачима, донаторима, градом, републичким институцијама, те бринути о различити захтјевима родитеља - казала је Куртиновићева.

Иако је Скупштина града подржала извјештај о финансијском пословању градских вртића за 2015. годину, у току расправе одборници позиције и опозиције су се сложили да је апсурдно што у тој установи има толико помоћника директора.

Одборник СНСД-а Маринко Умићевић се пита шта ће вртићима толико помоћника директора.

- То у управи вртића је смијешно и то питање хитно треба ријешити - казао је Умићевић.

Талић

Одборник ПДП-а Зоран Талић сматра да се ништа значајно није промијенило доласком новог руководства у Центар за предшколско васпитање.

- Мјестом помоћника директора награђен је бивши директор Наташа Радуловић за све оно што је урађено у Центру док је она била на његовом челу. Уз све то, није направљен правилник за упис дјеце. То што кажу да је "у припреми" није довољно - казао је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана