Деп-от граду отписао 30 одсто дуга

Сања Амиџић
Деп-от граду отписао 30 одсто дуга

Бањалука - Предузеће "Деп-от" отписаће граду 30 одсто дуговања за неплаћену фактуру од 218.000 марака за депоновање смећа послије мајских поплава, а град ће бесплатно одлагати смеће које буде прикупљено након бујичних поплава.

Потврдио је то "Гласу Српске" директор јавног предузећа "Деп-от", које управља депонијом у Рамићима, Ново Грујић и додао да је отпад бесплатно депонован на депонији у посљедњих неколико дана на основу наредбе Градског штаба за ванредну ситуацију.

- Разлог за то је што су у питању мање количине смећа и отпада, а ријеч је и о отпаду као што је муљ, блато и камен, а не класично смеће - рекао је Грујић.

Додаје да ће "Чистоћи" депоновање смећа које је пристигло од овог комуналног предузећа бити наплаћено.

- "Чистоћа" ће платити свој дио за депоновање, док ће дио који треба платити град бити отписан - казао је Грујић.

Он подсјећа да ово није био случај након мајских поплава и да су фактуре издаване као и раније.

Директор комуналног предузећа "Чистоћа" Александар Бајић је рекао да због годишњих одмора Управни одбор овог предузећа није разматрао одлуку о доношењу попуста на плаћање фактуре за чишћење града након мајских поплава.

- Та фактура износи негдје око 139.000 марака. Сам не могу доносити такву одлуку, али чим Управни одбор буде засједао, имаћемо више информација - казао је Бајић.

Додаје да ће одлука бити донесена у договору са градом, јер су они акционари овог предузећа.

У Градској управи прошлог мјесеца одржан је састанак са свим предузећима која су са механизацијом учествовала у акцији чишћења града послије поплава у мају. На том састанку је предложено да се ова предузећа писменим путем у року од седам дана одрекну права на надокнаде за све трошкове које су имали током чишћења.

Дужници

Комунално предузеће "Чистоћа" за депоновање смећа јавном предузећу "Деп-от" дугује око 550.000 марака.

- Мјесечна фактура "Чистоће" за депоновање смећа износи 130.000 марака, што је 1,5 милиона годишње - казао је Грујић.

Додаје да су, осим "Чистоће", већи дужници и општина Лакташи са 350.000 КМ, Челинац са 115.000, а дуг имају и Прњавор и Градишка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана