Деценија Католичког школског центра

Сања Амиџић
Деценија Католичког школског центра

Бањалука - Иза Опште гимназије Католичког школског центра је деценија рада, а у години јубилеја успјешно изводимо на животни пут седму генерацију ученика. Они уписују факултете овдје, али и у иностранству, на шта смо као млада образовна установа веома поносни.

Рекла је ово у четвртак директор Опште гимназије Католичког школског центра Анђа Томић, поводом десет година постојања ове образовне установе.

Он је додала да Општу гимназију тренутно похађа 250 ученика у девет одјељења.

- Поред основних наставних активности, наши ученици укључени су у бројне ваннаставне садржаје, као што су бројне секције, курсеви, обуке и такмичења - казала је Томићева.

Истиче да је сваке нове школске године све већи број ђака који желе да се упишу у ову школу.

- У плану имамо да проширимо наставни садржај увођењем нових смјерова, информатичког и језичког. Међутим, због лоше финансијске ситуације нисмо у могућности да то сами организујемо - рекла је Томићева.

Равнатељ Опште гимназије Ивица Божиновић рекао је да велики број ученика након што заврши ову школу одлази на дипломске и мастер студије у иностранство.

- Највише ђака отишло је на студије у Аустрију, Њемачку, Америку, али и Русију. Тамо уписују престижне факултете које у већини случајева заврше у року - казао је Божиновић.

Он је додао да је Општа гимназија основана 10. маја 2005. године када се у ову образовну установу уписало 10 ученика.

Ученица првог разреда Опште гимназије Адријана Модруша каже да није имала дилему када се уписивала у ову образовну установу.

- Општа гимназија је за мене најбоља образовна установа у Бањалуци. У овој школи стиче се истинско знање које ће ми касније бити потребно за остваривање других животних циљева - казала је Модруша и додала да по завршетку гимназије планира да упише форензику у Канади.

 

Манифестације

Даном отворених врата и мјузиклом “Петар Пан” професори, ученици и бројни гости прославиће у петак, 8. маја, десет година успјешног рада Опште гимназије.

- Поводом јубилеја организовали смо бројне манифестације, као што су “Мерчева олимпијада знања”, позоришна представа “Госпођа министарка”, а приказивани су и филмови које су припремали ученици - казао је Божиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана