Danilova “Simpatija” razgalila srca

Dejana Bratić
Danilova “Simpatija” razgalila srca

Banjaluka - Učenik šestog razreda Osnovne škole “Borisav Stanković” Danilo Milosavljević osvojio je gran pri na Internacionalnom muzičkom festivalu “Ta se pesma ljubav zove” u Kikindi, a njegovo emotivno izvođenje pjesme “Simpatija” razgalilo je srca publike i žirija.

Festival, koji je protekle sedmice okupio 19 solista iz bivših jugoslovenskih republika, pokazao je svu raskoš mladih talenata, a Danilo kaže da se nije nadao pobjedi.

- Najbitnije je bilo druženje i upoznavanje novih drugara, a presrećan sam i oduševljen uspjehom koji sam postigao. Ponosan sam što sam gran pri donio u svoju Banjaluku - rekao je ovaj mladi pjevač, kome je ovo drugi gran pri. 

Osim anđeoskog glasa, na festivalu su do izražaja došli i trud i mašta kompozitora, tekstopisaca i aranžera, a program je vodio Minja Subota. Muziku i aranžman za pobjedničku pjesmu uradio je kompozitor i producent iz Beograda Nemanja Mihajlović, a tekst je napisao pisac i popularni stvaralac za najmlađe Tode Nikoletić. Na uspjeh mladog pjevača, koji je na jedinstven način iznio pjesmu “Simpatija”, ponosna je cijela Banjaluka, posebno njegovi roditelji, profesori i školski drugovi.

- Takvom uspjehu se nismo nadali. Festival je bio divan, a  konkurencija izuzetno jaka. Ponosni smo na Danila - rekla je Danilova majka Tea Milosavljević.

Dodala je da se njen sin aktivno bavi pjevanjem dvije godine.

- Danilo pohađa Malu pjevačku akademiju, a njegov prvi nastup bio je na Đurđevdanskom festivalu - kazala je majka.

Da sve bude na najvišem nivou pobrinuo se Danilov profesor Marko Cvijić, koji je ponosan na svog učenika.

- Očekivao sam da će Marko biti među prvih pet, ali nisam baš očekivao gran pri. Danilo je veoma talentovan i zadovoljstvo je raditi sa njim - kaže  profesor Cvijić.

Sreću zbog Danilovog uspjeha ne kriju ni u školi “Borisav Stanković”, čiji je ovaj mladi i već uspješni pjevač učenik.

- Svaki uspjeh koji učenici ostvare u vannastavnim aktivnostima nas posebno raduje. Podržavamo svu djecu koja se takmiče na sportskim, kulturnim i drugim manifestacijama. Danilo je član našeg hora i veoma je aktivan i vrijedan - rekao je direktor škole Rade Krecelj.

Ovog mladog pjevača očekuje uskoro takmičenje na festivalu “Čarobna frula” u Zagrebu, gdje će predstaviti svoj grad.

Nagrade

Danilo Milosavljević je u kratkom periodu osvojio mnogo značajnih nagrada. Okitio se prvim mjestom prošle godine na festivalu “Čarobna frula” u Zagrebu, zatim u Požegi prvim mjestom i gran prijem u Subotici.

- Mislim da mu je gran pri koji je osvojio u Kikindi jedna od najdražih nagrada - rekla je Danilova majka Tea Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana