Дајаци затворили Љето на Врбасу

Јасмина Перишић
Дајаци затворили Љето на Врбасу

Бањалука - Трком чамаца, избором најљепшег дајака, као и ватерполо утакмицом у недјељу је затворена традиционална спортско-културна манифестација "Љето на Врбасу 2014".

Директор Туристичке организације Бањалука (ТОБЛ) Остоја Барашин рекао је да је ватерполо утакмица између клубова Инцел и Борац Фортуна, која је отворила други и уједно посљедњи дан "Љета на Врбасу", новина у програму манифестације.

- ТОБЛ ће и убудуће настојати да уведе нешто ново. Планирамо да идуће године организујемо регату ако нам финансијска ситуација буде дозвољавала. Ове године смо увели ватерполо утакмицу, а трке чамаца смо раздвојили од скокова са Градског моста, који су организовани првог дана манифестације, 13. јула.  Сада ћемо по броју посјетилаца видјети шта више занима Бањалучане, трке или скокови - рекао је Барашин.

Он је нагласио да је, и поред тога што вријеме није ишло наруку манифестацији, 61. по реду, посјећеност била добра.

- Према нашим процјенама, овогодишње "Љето на Врбасу" пратило је око 2.000 посјетилаца и захвалио бих граду Бањалука као и свим спонзорима на подршци коју нам пружају и ове године - додаје Барашин.

Ветеран Ватерполо клуба Инцел Дарко Кунић рекао је да му је драго што је утакмица уведена у програм манифестације.

- Иако је облачно, срећни смо што не пада киша и што ћемо на освежавајућој температури Врбаса од свега 18 степени одиграти утакмицу, без обзира на резултате - рекао је Кунић.

Нела Велдхуис, која већ 30 година живи у Холандији, каже да  од самог почетка прати манифестацију у Бањалуци.

- Јако ми је драго што сам на одмору управо када се одржава "Љето на Врбасу". Ту смо да подржимо пријатеља који се такмичи у ватерполо утакмици, али и да уживамо у љепотама Врбаса. Поносна сам што супругу који је Холанђанин могу да покажем љепоте мог града - рекла је Велдхуис.

Марко Павловић из Крагујевца побједник је традиционалних скокова "врбаска ласта" са градског моста који су одржани 13. јула.

Награде

Остоја Барашин је рекао да је укупни наградни фонд за прва три мјеста у такмичењу дајак чамаца 1.300 марака.

- За кајак чамце наградни фонд за прва три мјеста износи 300 КМ, док ће жири посебно бирати најљепши дајак - рекао је Барашин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана