DNS vraća dva odbornika u Skupštini grada

Vesna Popov
DNS vraća dva odbornika u Skupštini grada

Banjaluka - Bivši NDP-ovac Dragan Talić i jedan od članova kluba "Sloboda" mogli bi u budućnosti popuniti oslabljene redove DNS-a u Skupštini grada.

Jedini preostali odbornik te stranke u gradskom parlamentu Boran Bosančić potvrdio je da su pregovori sa Talićem u toku i da još ništa nije dogovoreno.

- Radi se o kvalitetnom odborniku koji bi sigurno ojačao naše redove. Čekamo da se on odluči - kazao je Bosančić, ali nije želio da komentariše mogućnost da se jedan od četiri bivša člana kluba "Sloboda" pridruži toj stranci.

Naime, od četiri člana tog kluba, tri su nedavno istupila iz te stranke, a riječ je o Budimiru Balabanu, Nenadu Šibareviću i Stojanu Vukajloviću. Kako nezvanično saznajemo, radi se o pokajniku koji želi da se vrati u krilo stranke.

- Iz tih pregovora je isključen Budimir Balaban, s njim niko nije ni pokušao da razgovara. Riječ je o bivšem članu DNS-a koji smatra da je ishitreno djelovao kada je napustio stranku - kazao je izvor iz DNS-a.

Šef Kluba odbornika "Sloboda" Milenko Jaćimović je rekao da takve dezinformacije širi Bosančić koji, kako ističe, želi da zbuni javnost.

- Od takvih prelazaka nema ništa. Klub "Sloboda" je stabilan. Privodi se kraju formiranje stranke jer planiramo da učestvujemo na opštim izborima - kazao je Jaćimović. 

Šibarević je rekao da ne pregovara ni s kim i da je na godišnjem odmoru.

- To su osovi koji žele da unesu razdor u naš klub - naveo je Šibarević.

Da ne pregovara sa DNS-om o eventualnom povratku u tu stranku, istakao je i Vukajlović. Stav Dragana Talića o ovom pitanju nismo mogli dobiti do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" jer nije odgovarao ne telefonske pozive.

Raspodjela fotelja

Boran Bosančić je rekao da će se koalicioni partneri najvjerovatnije tokom ovog mjeseca dogovoriti o novoj raspodjeli načelničkih i direktorskih mjesta u preduzećima.

- Bilo je prijedloga da se, na primjer, direktorsko mjesto Centra za socijalni rad na kojem je donedavno bio kadar DNS-a prepusti Ujedinjenoj Srpskoj, ali još nije ništa odlučeno - naveo je Bosančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana