ДНС враћа два одборника у Скупштини града

Весна Попов
ДНС враћа два одборника у Скупштини града

Бањалука - Бивши НДП-овац Драган Талић и један од чланова клуба "Слобода" могли би у будућности попунити ослабљене редове ДНС-а у Скупштини града.

Једини преостали одборник те странке у градском парламенту Боран Босанчић потврдио је да су преговори са Талићем у току и да још ништа није договорено.

- Ради се о квалитетном одборнику који би сигурно ојачао наше редове. Чекамо да се он одлучи - казао је Босанчић, али није желио да коментарише могућност да се један од четири бивша члана клуба "Слобода" придружи тој странци.

Наиме, од четири члана тог клуба, три су недавно иступила из те странке, а ријеч је о Будимиру Балабану, Ненаду Шибаревићу и Стојану Вукајловићу. Како незванично сазнајемо, ради се о покајнику који жели да се врати у крило странке.

- Из тих преговора је искључен Будимир Балабан, с њим нико није ни покушао да разговара. Ријеч је о бившем члану ДНС-а који сматра да је исхитрено дјеловао када је напустио странку - казао је извор из ДНС-а.

Шеф Клуба одборника "Слобода" Миленко Јаћимовић је рекао да такве дезинформације шири Босанчић који, како истиче, жели да збуни јавност.

- Од таквих прелазака нема ништа. Клуб "Слобода" је стабилан. Приводи се крају формирање странке јер планирамо да учествујемо на општим изборима - казао је Јаћимовић. 

Шибаревић је рекао да не преговара ни с ким и да је на годишњем одмору.

- То су осови који желе да унесу раздор у наш клуб - навео је Шибаревић.

Да не преговара са ДНС-ом о евентуалном повратку у ту странку, истакао је и Вукајловић. Став Драгана Талића о овом питању нисмо могли добити до закључења овог броја "Гласа Српске" јер није одговарао не телефонске позиве.

Расподјела фотеља

Боран Босанчић је рекао да ће се коалициони партнери највјероватније током овог мјесеца договорити о новој расподјели начелничких и директорских мјеста у предузећима.

- Било је приједлога да се, на примјер, директорско мјесто Центра за социјални рад на којем је донедавно био кадар ДНС-а препусти Уједињеној Српској, али још није ништа одлучено - навео је Босанчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана