DNS ostao bez dvije direktorske fotelje u Banjaluci

Sanja Amidžić, Vesna Popović
DNS ostao bez dvije direktorske fotelje u Banjaluci

Banjaluka - Ceh turbulencija u gradskoj Skupštini platiće DNS, izgubivši dvije direktorske fotelje koje će ubuduće pripasti SNSD-u i Ujedinjenoj Srpskoj.

Na jučerašnjem sastanku vladajuće koalicije, koji je u popodnevnim časovima održan u Gradskoj upravi, dogovoreno je da direktor Centra za socijalni rad, kojeg je ranije predlagao DNS, bude imenovan na prijedlog SNSD-a, a Turističke organizacije grada, koji je takođe išao na prijedlog DNS-a, ide iz Ujedinjene Srpske.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Nedeljko Čubrilović rekao je juče da je ova stranka zadržala dva načelnička mjesta u Gradskoj upravi i poziciju direktora komunalnog preduzeća "Dep-ot".

- Zadržali smo mjesta na čelu Odjeljenja za prostorno uređenje i Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu - kazao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, DNS će ubuduće dobiti mjesto tehničkog direktora preduzeća "Vodovod" ili mjesto zamjenika direktora ovog preduzeća.

- Ovo su bili prijedlozi gradonačelnika koje je DNS prihvatio - zaključio je Čubrilović i dodao da je ova stranka izgubila četiri mjesta u nadzornim odborima.

Gradonačelnik Igor Radojičić nakon sastanka rekao je da je zadovoljan dogovorom koji je postigao sa koalicionim partnerima i da se nada da neće više bi promjena do kraja ovog mandata.

- Konkurs za direktora Centra za socijalni rad je u toku i uslovi za izbor su rigorozni. Nadamo se da ćemo imati što veći broj prijavljenih kvalitetnih kandidata kako bismo mogli napraviti najbolji izbor - rekao je Radojičić.

Dodao je da su u toku razgovori sa kandidatima koji su se prijavili za načelnička mjesta i da čeka izvještaj komisije koja radi na tome, te će na osnovu toga biti napravljen prijedlog za nove načelnike.

Zamjenik predsjednika Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Marinko Dragišić rekao je da je ovoj stranci, osim direktorskog mjesta TOBL-a, pripala i fotelja finansijskog direktora "Dep-ota".

- Pošto trenutno nema ovog radnog mjesta, prvo će se morati uraditi sistematizacija. A što se TOBL-a tiče, imamo nekoliko kvalitetnih kandidata za mjesto direktora. Ko god bude predložen, biće kvalitetan kadar koji će raditi na razvoju turizma - kazao je Dragišić.

On je dodao da je Ujedinjena Srpska dobila nekoliko mjesta u nadzornim odborima u gradskim institucijama.

Konstituisanje vlasti

Igor Radojičić je rekao da je pri kraju konstituisanje gradske vlasti, te da bi na idućoj sjednici Skupštine grada 27. septembra trebalo da budu izabrani načelnici odjeljenja umjesto dosadašnjih vršilaca dužnosti.

Naveo je da će se izbor rukovodstva gradskih preduzeća ili ustanova obavljati kako budu isticali mandati.

Kazao je da ima poteškoća sa izborom direktora "De­p-o­ta".

- Ima pravnih osporavanja u vezi s  tim da li je sve sprovedeno kako treba. Ima više žalbi na proceduru, a i naše pravno mišljenje je da su napravljene greške - rekao je Radojičić.

Koje pozicije su stranke dobile i izgubile

Dobili

SNSD - direktor Centra za socijalni rad

DNS - tehnički direktor "Vodovoda"

Ujedinjena srpska - Turistička organizacija grada

Izgubili

DNS - direktor Centra za socijalni rad

- Turistička organizacija grada

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana