ДНС остао без двије директорске фотеље у Бањалуци

Сања Амиџић, Весна Поповић
ДНС остао без двије директорске фотеље у Бањалуци

Бањалука - Цех турбуленција у градској Скупштини платиће ДНС, изгубивши двије директорске фотеље које ће убудуће припасти СНСД-у и Уједињеној Српској.

На јучерашњем састанку владајуће коалиције, који је у поподневним часовима одржан у Градској управи, договорено је да директор Центра за социјални рад, којег је раније предлагао ДНС, буде именован на приједлог СНСД-а, а Туристичке организације града, који је такође ишао на приједлог ДНС-а, иде из Уједињене Српске.

Предсједник Градског одбора ДНС-а Недељко Чубриловић рекао је јуче да је ова странка задржала два начелничка мјеста у Градској управи и позицију директора комуналног предузећа "Деп-от".

- Задржали смо мјеста на челу Одјељења за просторно уређење и Одјељења за борачко-инвалидску заштиту - казао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, ДНС ће убудуће добити мјесто техничког директора предузећа "Водовод" или мјесто замјеника директора овог предузећа.

- Ово су били приједлози градоначелника које је ДНС прихватио - закључио је Чубриловић и додао да је ова странка изгубила четири мјеста у надзорним одборима.

Градоначелник Игор Радојичић након састанка рекао је да је задовољан договором који је постигао са коалиционим партнерима и да се нада да неће више би промјена до краја овог мандата.

- Конкурс за директора Центра за социјални рад је у току и услови за избор су ригорозни. Надамо се да ћемо имати што већи број пријављених квалитетних кандидата како бисмо могли направити најбољи избор - рекао је Радојичић.

Додао је да су у току разговори са кандидатима који су се пријавили за начелничка мјеста и да чека извјештај комисије која ради на томе, те ће на основу тога бити направљен приједлог за нове начелнике.

Замјеник предсједника Градског одбора Уједињене Српске Маринко Драгишић рекао је да је овој странци, осим директорског мјеста ТОБЛ-а, припала и фотеља финансијског директора "Деп-ота".

- Пошто тренутно нема овог радног мјеста, прво ће се морати урадити систематизација. А што се ТОБЛ-а тиче, имамо неколико квалитетних кандидата за мјесто директора. Ко год буде предложен, биће квалитетан кадар који ће радити на развоју туризма - казао је Драгишић.

Он је додао да је Уједињена Српска добила неколико мјеста у надзорним одборима у градским институцијама.

Конституисање власти

Игор Радојичић је рекао да је при крају конституисање градске власти, те да би на идућој сједници Скупштине града 27. септембра требало да буду изабрани начелници одјељења умјесто досадашњих вршилаца дужности.

Навео је да ће се избор руководства градских предузећа или установа обављати како буду истицали мандати.

Казао је да има потешкоћа са избором директора "Де­п-о­та".

- Има правних оспоравања у вези с  тим да ли је све спроведено како треба. Има више жалби на процедуру, а и наше правно мишљење је да су направљене грешке - рекао је Радојичић.

Које позиције су странке добиле и изгубиле

Добили

СНСД - директор Центра за социјални рад

ДНС - технички директор "Водовода"

Уједињена српска - Туристичка организација града

Изгубили

ДНС - директор Центра за социјални рад

- Туристичка организација града

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана