Cvrčak konačno primio 50 mališana

Jasmina Perišić
Cvrčak konačno primio 50 mališana

Banjaluka - Vrtić "Cvrčak" od juče je novi kutak za 50 mališana predškolskog uzrasta. Poslije godinu od završetka obnove, ovaj objekat u Krfskoj ulici u naselju Obilićevo je konačno u potpunosti opremljen pa je počeo sa radom.

Na otvaranje "Cvrčka" dugo se čekalo jer nije bilo sredstava za nabavku namještaja.

Direktor Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje Nataša Radulović rekla je da je u opremanje "Cvrčka" uloženo 50.000 KM i da je to 22. obdanište u okviru ovog centra.

- Srećna sam što su djeca dobila novi objekat. Vrtić se prostire na 210 kvadratnih metara i primio je dvije grupe mališana. U jednoj grupi su jaslice, u koje spadaju mališani do tri godine, a u drugoj, mješovitoj grupi su djeca od tri do pet godina. Bilo je malo plača dok se ne naviknu jedni na druge i na tete koje će ih čuvati, ali već za koji dan sve će doći na svoje - rekla je Radulovićeva.

Ona je najavila da će od 1. novembra sa radom krenuti i vrtić "Srna", koji se nalazi u naselju Starčevica u prostoru bivšeg restorana "Ognjište".

- U taj vrtić ćemo takođe smjestiti 50 mališana u iste dvije grupe kao i u "Cvrčku". Na taj način ćemo rasteretiti roditelje iz ovog naselja koji već dvije godine čekaju na otvaranje "Srne" - kazala je Radulovićeva i dodala da je spisak djece koja čekaju na ovaj vrtić popunjen.

Vaspitačica u vrtiću "Cvrčak" Tatjana Mihajlović kaže da djeca imaju sjajne uslove.

- Prvi radni dan je uvijek najteži za djecu. Ona se privikavaju na novu sredinu, drugare i vaspitače, ali sve se to ubrzo prevaziđe i djeca se uklope. Prezadovoljni smo što smo dobili nov objekat, u kojem rade četiri vaspitača u dvije smjene i spremačica - rekla je Mihajlovićeva.

Vrtić "Cvrčak" radiće radnim danima u terminu od šest do 17 časova.

Četvorogodišnja Dragana, kojoj je juče bio prvi dan u vrtiću, kazala je da joj je lijepo sa novim drugarima.

- Igramo se i crtamo. Lijepo mi je u vrtiću i imamo puno igračaka i drugara - rekla je ova djevojčica.

Lazarevo

Nataša Radulović rekla je da će poslije vrtića "Cvrčak" u Obilićevu i "Srna" na Starčevici uskoro na red doći i otvaranje vrtića u naselju Lazarevo.

- Cilj nam je da naredne godine otvorimo i taj objekat. Na taj način ćemo znatno smanjiti broj mališana koji čekaju mjesto u vrtiću - kazala je Radulovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana