Центар за дозволе Градске управе: До грађевинске дозволе на једном шалтеру

Центар за дозволе Градске управе: До грађевинске дозволе на једном шалтеру 30.12.2017 20:45 | Милош Васиљевић

Бањалука - Центар за дозволе Градске управе спреман је за почетак једношалтерског система издавања грађевинских дозвола, који ће старовати са првим радним даном у новој 2018. години - 3. јануара.

То је изјавио градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који се заједно са начелником Одјељења за просторно уређење Слободаном Станаревићем у петак увјерио у могућности за рад Центра за дозволе.

Нагласио је да ће грађани захтјев за издавање грађевинске дозволе сада моћи поднијети на једном шалтеру, умјесто обиласка најмање 12 канцеларија Градске управе, али и бројних других институција, попут "Водовода", РУГИП-а, "Електрокрајине", "Вода Српске".

- Основни циљ увођења овог система јесте да омогућимо грађанима да у Градској управи предају захтјев и да град Бањалука, у њихово име, тамо гдје је правно могуће, рјешава потребну документацију код других субјеката. То је велики изазов и једна од најважнијих реформи које спроводимо у оквиру рада Градске управе - навео је Радојичић. 

Грађани истичу да је Градска управа преласком на једношалтерски систем направила велику услугу онима који буду инвестирали у изградњу, како приватних кућа, тако и вишенамјенских објеката.

- Због овог потеза Градској управи треба да буду захвални сви они којима је потребна грађевинска дозвола јер ће убудуће бити поштеђени лутања од канцеларије до канцеларије, губљење времена, недоумица око документа који је извађен, који још треба... Овако само предаш захтјев и бавиш се другим припремама за изградњу куће. Заиста велика ствар за све инвеститоре и нас који правимо кућу - казао је Милош Миљић из Куљана, који се припрема за изградњу крова над главом.  

Центар за дозволе се налази у канцеларији број 19, у приземљу зграде. Иначе, Градска управа неће радити у дане новогодишњих празника 1. и 2. јануара.

Станаревић

Начелник Одјељења за просторно уређење Слободан Станаревић рекао је да ће једношалтерски систем бити велики напредак од којег ће највише користи имати грађани.

- Инвеститори који граде веће објекте имају раднике чији је посао био да се тиме баве и који су унапријед знали процедуре. Обични грађани нису упућени, оно су доста времена и новца губили на лутања по разним институцијама - рекао је Станаревић.  

Додао је да је град потписао споразуме са свим релевантним институцијама, установама и предузећима.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица