Бразилца очарали Врбас и ћевапи

Игор Пилиповић
Бразилца очарали Врбас и ћевапи

Бањалука - Да љепоте Врбаса, града и природе као и домаћи гастрономски специјалитети не остављају никог код дође у Бањалуку равнодушним, потврђују и студенти из иностранства који овдје бораве на стручној пракси.

Бразилац Ћијаго Браско из Кампине, градића близу Сао Паула, који студира пољопривредно инжењерство, не крије одушевљење градом, али и признаје да о њему ништа није знао прије него што је дошао.

- Ми страни студенти свугдје смо наишли на топао пријем. Бразилци, њих 99 одсто, знају за државе и веће градове у Европи. О Бањалуци ништа нисам знао. Истраживао сам путем интернета и ту добио прве информације. Нисам био посебно импресиониран док нисам дошао. Међутим, од­ сада ћу многима препоручити да дођу у Бањалуку јер су ме људи и град одушевили. Овдје је феноменално - рекао је Браско.

Упоређујући родни град са престоницом Републике Српске, као највећу разлику истиче бројна дешавања у Бањалуци и Врбас.

- Одушевио ме рафтинг и могућност да пливам у ријеци. Још једна разлика је у роштиљу и ћевапима који су јако укусни и планирам да их понесем у Бразил - уз осмијех прича Браско и истиче да му је умногоме помогло то што су људи пријатељски настројени и да може са сигурношћу рећи да је донио праву одлуку што је дошао на праксу у крајишку љепотицу.

Његов колега из Туниса Хасан Мзгани каже да је у току стручне праксе открио двије земље, Србију и БиХ.

- Бањалука је исто што и Србија. Овдје је све тако близу. Природа је прелијепа, планине, ријеке, рафтинг ме одушевио. Овдје је пуно боље него што сам мислио и презадовољан сам боравком овдје - казао је Мзгани.

Додаје да планира да настави студије грађевинарства у Француској.

- Стручна пракса у фирми "Тензо" ми је пуно помогла и много ће ми значити као и сам боравак у Европи. Имао сам избор између многих земаља, али сам изабрао овај дио Европе и нисам погријешио, поготово због људи који су у сваком тренутку спремни да помогну - рекао је Мзгани.

Дјевојке

Ћијаго Браско каже да су дјевојке јако лијепе, привлачне и да су сличне његовим земљакињама.

- Бразилке су у свијету омиљене што се тиче љепоте, али могу рећи да момци овдје имају велики избор лијепих дјевојака баш као и ми у Бразилу - рекао је Браско.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана