Бошњакова најближа директорској фотељи Центра за предшколско васпитање и образовање

Д. Стоканић, А. Јанковић
Бошњакова најближа директорској фотељи Центра за предшколско васпитање и образовање

Бањалука - Босиљка Бошњак по други пут је најозбиљнији кандидат за директора Центра за предшколско васпитање и образовање пошто је од комисије за интервјуе у процесу избора директора добила максималан број бодова.

Да би била именована на ову функцију, потребно је да њен избор потврди и Скупштина града. У претходном покушају да буде именована на ову функцију изостала је подршка одборника јер се коалициони партнери Савез независних социјалдемократа и Социјалистичка партија, чији је Бошњакова кандидат, нису могли усагласити. Иначе, међупартијским договором ова позиција припада кадру Социјалистичке партије.

- Добио сам информације од комисије која је интервјуисала кандидате. Очекујем да ће Бошњакова овај пут на сједници Скупштине града добити зелено свјетло за именовање - рекао је  начелник Одјељења за друштвене дјелатности Раденко Ђурица.

Поред Бошњакове, на мјесто директора ове установе конкурисале су Јелена Куртиновић, Наташа Радуловић, Слађана Мишић, Гордана Гаврић и Марина Миркоња. Сви пријављени кандидати осим Куртиновићеве, која ради у Основној школи "Бранко Ћопић", запослени су у Центру за предшколско васпитање и образовање.

Независни одборник у Скупштини града Миленко Јаћимовић истиче да ће приликом овог гласања за Бошњакову на сједници градског парламента бити суздржан.

- Бошњакова би добила скупштинску већину и на прошлом конкурсу да нису постојале несугласице између СНСД-а и СП-а у вези са расподјелом директорских мјеста - рекао је Јаћимовић.

Додао је да је подршка СНСД-а декларативна и да нема стварну подршку.

- Поред тога, СП је изгубио једног одборника и нема више тај капацитет у Скупштини града, због чега СНСД има образложење да њихови коалициони партнери не могу имати исти број директора и начелника као раније - истакао је Јаћимовић.

Одборници СНСД-а у Скупштини града јуче нису жељели да коментаришу одлуку комисије за интервјуе у процесу избора директора Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука, а кандидат ове странке је досадашњи директор ове установе Наташа Радуловић.

Комисија за избор директора Центра разговарала је са кандидатима прошле седмице, а бодовање је извршено у сриједу.

Ово је други покушај избора директора ове установе.

Сладојевић

На идућој сједници Скупштине града биће донесена и коначна одлука о именовању директора Центра за социјални рад. Комисија за интервјуе у процесу избора директора ове установе прошле седмице је додијелила максималан број бодова једином кандидату за ову позицију, садашњем вршиоцу дужности директора овог центра Вери Сладојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана