Борику треба црква, а остаје и игралиште

Данијела Стоканић
Борику треба црква, а остаје и игралиште

Грађани нису најбоље упућени кад је у питању изградња цркве у Борику. На том мјесту раније је била планирана приватна амбуланта, за коју никад нико није проговорио, а овако ће у склопу црквеног простора бити задржан и дио дјечијег игралишта.

Рекао је ово јуче градоначелник Слободан Гаврановић, на традиционалној "Кафи са грађанима".

- Значи, дио дјечијег игралишта остаје, што не би био случај да је ту изграђен приватни објекат. То рјешење ћемо ускоро на јавној расправи презентовати грађанима - рекао је Гаврановић.

Додао је да ће на крају коначну одлуку о изградњи цркве донијети Скупштина града.

- Објективни разлози и потребе за изградњу цркве постоје. Српска православна црква нам је то и објаснила. Службе које су радиле на припреми измјена регулационог плана такође су дале позитивно мишљење - рекао је Гаврановић.

Истакао је да су коментари појединих мјештана Борика да је то једино брдо за санкање дјеце у граду смијешни.

- Брдо у Борику не може бити за санкање - нагласио је Гаврановић.

Током разговора са окупљеним грађанима много времена је посвећено санацији клизишта, уређењу инфраструктуре и канализације, као и проблемима паса луталица.

Гаврановић је истакао да је донесена одлука о премјештању шест паса са локације код моста "Венеција" у азил.

- То је захтјев  великог броја грађана. Тих шест паса не представља никакву опасност за пролазнике. Међутим, безбједност грађана је угрожена због осталих паса луталица који се придружују овом чопору. Због тога ћемо идућих дана размотрити најављену петицију грађана и поступити по закону. Њима ће добро бити и у азилу - рекао је Гаврановић.

Наиме, Удружење за заштиту животиња "Кербер" затражиће од Уставног суда да оцијени одлуку Градске управе да се стерилисани пси са локације код моста "Венеција" пребаце у азил.

- Нису наишли на разумијевање. Наш разговор са градоначелником, нажалост, није уродио плодом, упркос чињеници да су нам и у надлежном министарству рекли да  одлука града о држању кућних љубимаца није у складу са законом, те да подржавају све наше иницијативе - казао је предсједник Удружења за заштиту животиња "Кербер" Горан Милојевић.

Додао је да је, поред премјештања поменутог чопора паса, "Кербер" и против дијела одлуке градских власти која говори о држању одређеног броја љубимаца.

- Љубитељи животиња се ограничавају на то да у стану могу држати једног пса, с тим да се сви етажни власници сложе. То није у реду - казао је Милојевић.

 

Мањача

Гаврановић је рекао да на Мањачи има заселака која нису добила воду због раније прекинутих радова на прикопчавању пумпне станице на напонску мрежу на подсистему "Вулин".

- Радове су прекинули власници земљишта који нису дали да се на њиховим парцелама поставе електрични стубови.  Разговарао сам с њима. Такође, спреман сам да разговарам и са руководством општине Рибник, јер је ријеч о регионалном пројекту водоснабдијевања - рекао је Гаврановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана