Borci Saša Gvozden i Draženko Živković dobili ulice u Banjaluci

Srna
Borci Saša Gvozden i Draženko Živković dobili ulice u Banjaluci

Banjaluka - Odbornici Skupštine grada Banjaluka odlučili su večeras da dvije ulice u gradu budu nazvane po učesnicima odbrambeno-otadžbinskog rata Saši Gvozdenu i Draženku Živkoviću, a treća po književniku Jovanu Babiću.

Gvozden je dobio ulicu u banjalučkom naselju Starčevica, Živković u naselju Lauš jedan, a Babić u Mjesnoj zajednici Debeljaci.


Odbornici su donijeli odluku o izdavanju u zakup osam poslovnih prostora, koji će u narednom periodu biti ponuđeni na licitaciju.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da grad od zakupa može da ostvari solidne prihode ove godine.

"Prvi put u mandatu, donijeli smo odluku o izdavanju u zakup pod komercijalnim uslovima osam poslovnih prostora, koji se nalaze u gradskom području i za koje cijenimo da će biti atraktivni", rekao je Radojičić.

On kaže da se nastavlja revizija preostalih poslovnih prostora i da ima još oko 40 korisnika od ranije koji su predmet revizije.

"Sve ostale poslovne prostore koji iz različitih razloga nisu u upotrebi, procjenjivaćemo da li da ih dajemo u komercijalni zakup, zamjenu, prodaju ili nekim od udruženja pod posebnim uslovima", rekao je Radojičić.

Odbornici su podržali set odluka koji se odnosi na dodjelu prostora pod posebnim uslovima, te dali saglasnost na Godišnji program rada Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka za radnu 2017/2018. godinu, osim u dijelu koji se odnosi na kolektivni godišnji odmor.

Radojičić je rekao da Grad, kao osnivač Centra, nije prihvatio varijantu kolektivnih godišnjih odmora i zatvaranje svih vrtića u gradu u nekom periodu, jer smatra da bi, prije svega, roditeljima bilo vrlo teško da se organizuju.

"S tim u vezi, imaćemo ozbiljniju raspravu sa Centrom za predškolsko vaspitanje i obrazovanje", rekao je Radojičić.

Odbornici su prihvatili i izvještaj o realizaciji Strategije razvoja grada Banjaluka, u periodu 2007-2019. godina, zaključno sa 2016. godinom. Na sjednici su usvojeni akcioni plan projekata grada za 2017. godinu, Program poslovanja Centar za socijalni rad za ovu godinu, te Izvještaj o realizaciji godišnjeg programa rada Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za radnu 2016/2017. godinu.

Data je podrška i informacijama o godišnjim aktivnostima udruženja koja okupljaju pripadnike nacionalnih manjina i vjerskih zajednica, o organizaciji i stanju u oblasti kulturne djelatnosti na području grada, o godišnjim aktivnostima udruženja građana od interesa za Grad i o aktivnostima ostalih udruženja građana, te o realizaciji podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivredne proizvodnje za 2016. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana