Борци Саша Гвозден и Драженко Живковић добили улице у Бањалуци

Срна
Борци Саша Гвозден и Драженко Живковић добили улице у Бањалуци

Бањалука - Одборници Скупштине града Бањалука одлучили су вечерас да двије улице у граду буду назване по учесницима одбрамбено-отаџбинског рата Саши Гвоздену и Драженку Живковићу, а трећа по књижевнику Јовану Бабићу.

Гвозден је добио улицу у бањалучком насељу Старчевица, Живковић у насељу Лауш један, а Бабић у Мјесној заједници Дебељаци.


Одборници су донијели одлуку о издавању у закуп осам пословних простора, који ће у наредном периоду бити понуђени на лицитацију.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да град од закупа може да оствари солидне приходе ове године.

"Први пут у мандату, донијели смо одлуку о издавању у закуп под комерцијалним условима осам пословних простора, који се налазе у градском подручју и за које цијенимо да ће бити атрактивни", рекао је Радојичић.

Он каже да се наставља ревизија преосталих пословних простора и да има још око 40 корисника од раније који су предмет ревизије.

"Све остале пословне просторе који из различитих разлога нису у употреби, процјењиваћемо да ли да их дајемо у комерцијални закуп, замјену, продају или неким од удружења под посебним условима", рекао је Радојичић.

Одборници су подржали сет одлука који се односи на додјелу простора под посебним условима, те дали сагласност на Годишњи програм рада Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука за радну 2017/2018. годину, осим у дијелу који се односи на колективни годишњи одмор.

Радојичић је рекао да Град, као оснивач Центра, није прихватио варијанту колективних годишњих одмора и затварање свих вртића у граду у неком периоду, јер сматра да би, прије свега, родитељима било врло тешко да се организују.

"С тим у вези, имаћемо озбиљнију расправу са Центром за предшколско васпитање и образовање", рекао је Радојичић.

Одборници су прихватили и извјештај о реализацији Стратегије развоја града Бањалука, у периоду 2007-2019. година, закључно са 2016. годином. На сједници су усвојени акциони план пројеката града за 2017. годину, Програм пословања Центар за социјални рад за ову годину, те Извјештај о реализацији годишњег програма рада Центар за предшколско васпитање и образовање за радну 2016/2017. годину.

Дата је подршка и информацијама о годишњим активностима удружења која окупљају припаднике националних мањина и вјерских заједница, о организацији и стању у области културне дјелатности на подручју града, о годишњим активностима удружења грађана од интереса за Град и о активностима осталих удружења грађана, те о реализацији подстицајних средстава за развој пољопривредне производње за 2016. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана