Борба за голи живот у бњалучким насељима Ада и Дебељаци

С. А.
Борба за голи живот у бњалучким насељима Ада и Дебељаци

Бањалука - Мјештани бањалучких насеља Дебељаци и Ада, које је водена бујица у два дана потопила два пута, боре се да из кућа и дворишта избаце нагомилани муљ, блато, смеће и уништени намјештај.

Водена бујица у кући Раде Чолића уништила је све, од намјештаја до зидова.

 - Вода је у објекат била ушла више од метар, све је уништено. Спаваћу у шупи док не средим кућу - рекао је Чолић. Додао је да је помало огорчен на надлежне службе, јер их од посљедњих поплава нико није посјетио и понудио било какву помоћ.

- Прије два дана била је само комунална инспекција и извршила попис и отишла. Нико у име Цивилне заштите и комуналних предузећа није дошао да нам помогне у чишћењу - казао је Чолић, који је пензију, како је рекао, зарадио у "Чистоћи". Апеловао је на надлежне да дођу и да им бар оперу улицу и одвезу нагомилани отпад. Казао је да га је страх од нових падавина, које би могле изазвати нови потоп и заразне болести.

Ништа боља ситуација није ни код његове комшинице Недељке Ћурлић, која је морала да баци сав намјештај.

- Ни једну једину столицу не могу да искористим, а камо ли нешто друго - казала је Ћурлићева и додала да њена породица није успјела ништа да спаси. Водена стихија протеклих дана уништила је плац и темељ куће Цвијете Лазић. Казала је да је на плацу гдје је започела да гради кућу видљива само гомила смећа, грања, блата и муља.

- Темељ куће се и не види - казала је она.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана