Boran Bosančić jedini odbornik DNS-a u Skupštini grada: Balaban se pitao, partija nije vlasništvo pojedinaca

Glas Srpske
Boran Bosančić jedini odbornik DNS-a u Skupštini grada: Balaban se pitao, partija nije vlasništvo pojedinaca

Banjaluka - Budimir Balaban je bio neko ko se o svemu ili pitao ili odlučivao kod kadrovskih rješenja kada je u pitanju DNS i nisu tačne optužbe da je partija u Banjaluci "u vlasništvu par ljudi okruženih sve većim brojem podanika i poltrona".

Rekao je to juče jedini preostali odbornik DNS-a u gradskom parlamentu Boran Bosančić, komentarišući razloge koje su Balaban, Nenad Šibarević i Stojan Vukajlović naveli za napuštanje te partije.

Od četiri odbornika Bosančić je ostao jedini vjeran DNS-u.

- Nisam mogao da razumijem ko su ti poltroni ili moćnici, s obzirom na to da je Balaban bio uključen u sve odluke kada je u pitanju DNS na nivou grada - rekao je Bosančić.

Istakao je da je stranka zainteresovana da ojača redove u Skupština grada drugim odbornicima.

- Bilo je kontakata sa pojedinim odbornicima, ali ništa konkretno nije dogovoreno. I dalje ćemo razgovarati sa svima koji su spremni da prihvate politiku i ideje DNS-a - kazao je Bosančić, ali nije želio da precizira s kojim odbornicima pregovaraju.

Prethodnih dana se spekulisalo da su kontakti uspostavljeni sa bivšim članom NDP-a Draganom Talićem i sa nezavisnim odbornikom Zoranom Talićem, koji važi za najozbiljnijeg kandidata za novog predsjednika Skupštine grada. Kazao je da još nisu razgovarali sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem o tome koliko bi smanjenje broja odbornika DNS-a uticalo na udio ove stranke u vlasti.

Balaban je najavio da će danas u 11 časova na pres-konferenciji u Muzičkom paviljonu "Staklenac" biti predstavljen novi Klub odbornika u Skupštini. Nenad Šibarević tvrdi da će se klubu osim njega, Balabana i Vukajlovića te nezavisnog odbornika Milenka Jaćimovića pridružiti dva ili tri odbornika koja nije želio da imenuje.

Balaban je juče na svom "Fejsbuk" profilu objavio da interesi građana i privrednika, akademske zajednice, kulturnih i sportskih radnika... pojavljuju se samo u vrijeme izbora. Odmah nakon toga nestaju sa političke i javne scene, jer nema ko da ih zastupa i da radi na njihovom ostvarivanju.
- Ove stvari se ne mogu promijeniti i popraviti. Od onih koji su, kao ostvarene i slobodne ličnosti, spremni da služe građanima i javnom interesu. Od te prvobitne "mrvice" vremenom se stvara kritična masa sposobna da preokrene stvari ka pravom smjeru - stav je Balabana.

Sastanak i druženje

Sastanak vladajuće koalicije SNSD-a, DNS-a, SP-a, US-a i odbornika nacionalnih manjina, koji je zakazan za danas u devet časova, daće odgovor ko će biti novi predsjednik Skupštine grada. Zasad kao prvi pik figurira bivši odbornik PDP-a Zoran Talić. Skupština zasjeda sutra i na sjednici bi trebalo da bude smijenjen predsjednik Budimir Balaban.

I dok su u odborničkim klupama na suprotnim stranama van njih su u sasvim drugačijim odnosima, što se može vidjeti na fotografiji. Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić (SNSD), Saša Lazić (NDP), Nenad Talić (SNSD), Zoran Talić (nezavisni odbornik), Mišo Kovačević (SP) i ostali članovi skupštinskih komisija zajedno su u kafiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana