Бољи успјех ђака, мање изостанака

Сања Амиџић
Бољи успјех ђака, мање изостанака

Бањалука - Увођење електронских дневника у пет основних и шест средњих школа на подручју града допринијело је бољем успјеху ђака, али и смањењу броја изостанака ученика са наставе у тим образовним установама.

Предсједник Актива директора основних школа регије Бањалука Душан Мишљеновић је рекао да је увођењем тих дневника повећана и контрола родитеља над ученицима.

- Увођењем овог система родитељи су стално у прилици да виде напредовање своје дјеце. Такође, могу да виде да ли је дијете било одсутно са неких од часова - казао је Мишљеновић. Додаје да је једна од позитивних страна и то што ће дневници допринијети бржој обради документације за штампање свједочанстава на крају школске године.

Директор Медицинске школе Владимир Јагодић каже да систем увођења електронских дневника није смањио интересовање родитеља за долазак у школу.

- Родитељи и даље редовно долазе на родитељске састанке и информације код разредних старјешина, али и активно прате рад своје дјеце путем електронског дневника - казао је Јагодић.

Богдана Ирић, мајка ученице која похађа Економску школу, каже да јој је увођење електронских дневника у школу коју похађа кћерка олакшало праћење рада и успјеха дјетета.

- Често уђем у електронски дневник да погледам кћеркине оцјене и оваква олакшица је за сваку похвалу - казала је она.

У Министарству просвјете и културе РС кажу да је превасходна намјена електронских дневника остваривање непосредног и свакодневног контакта са родитељима.

- На овај начин побољшавамо комуникацију наставника, ученика и родитеља - истичу у ресорном министарству и додају да је из Развојног програма РС за увођење електронских дневника у 25 школа у РС издвојено 1,48 милиона марака.

Списак школа

У Министарству просвјете и културе РС су рекли да су електронски дневници на подручју града уведени у основним школама "Иво Андрић", "Георги Стојков Раковски", "Вук Караџић", "Бранко Ћопић" и "Бранко Радичевић".

Да имају те дневнике могу да се похвале и средњошколци који похађају Гимназију, Електротехничку школу "Никола Тесла", Медицинску школу, Економску школу, Пољопривредну школу и приватну средњу школу "Гаудеамус".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана