Bolje veze sa ulagačima kroz bazu podataka

Ivana Kardum
Bolje veze sa ulagačima kroz bazu podataka

Banjaluka - Radi što bržeg i boljeg pristupa potencijalnih investitora poslovnim lokacijama i objektima (greenfield i bronjnfield lokacije) Gradska uprava raspisala je javni poziv za dostavljanje informacija o takvim mjestima i uvrštavanja u bazu podataka.

Besplatno upisivanje u evidenciju omogućiće lakše uspostavljanja  veza između potencijalnih ulagača i vlasnika postojećih parcela i objekata. Ovom odlukom vlasnicima se pruža prilika za dodatnu promociju zemljišta koja se žele staviti na raspolaganje zainteresovanim investitorima.

- Na  ovaj način željeli smo da dopunimo postojeću bazu podataka kojom raspolaže naše odjeljenje i omogući direktna veza između investitora i vlasnika parcela ili objekta - rekao je načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić.

Prema njegovim riječima, jedno od ključnih strateških opredjeljenja gradske administracije je kreiranje dobre poslovne klime, te unapređenje kvaliteta usluga i informacija koje su neophodne za kontinuirani razvoj i rast privrede.

- Domaći i strani investitori su zainteresovani za kupovinu, odnosno iznajmljivanje izgrađenog i neizgrađenog građevinskog zemljišta, kao i legalno izgrađenih objekata poslovne, proizvodne i industrijske namjene, a upravo ova baza podataka daće  mogućnost da na jednom mjestu imaju informacije koje će olakšati posao - istakao je Laketić.

Posebno se naglašava da se kroz ovaj projekat stvara pretpostavka za realizaciju većeg broja investicija, te posredno, veći stepen zapošljavanja lokalnog stanovništva i podizanje životnog standarda.

- Javni poziv je otvoren do kraja ove godine, a ovo je još jedna prilika da pozovemo sve vlasnike nekretnina da dostave informacije kako bi ih uvrstili u bazu podataka - dodao je Laketić.

Kontakt

Grad će putem Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje u najboljem interesu za vlasnika, prijavljeno zemljište  i objekte, obraditi i promovisati.

- Preko naše baze podataka biće objavljene ponude za prodaju ili davanja u zakup zemljišta ili nekretnine zainteresovanim ulagačima  te omogućen kontakt sa vlasnikom - kazali su u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana