Бочац, Борковићи: Радови почињу у септембру

Весна Поповић
Бочац, Борковићи: Радови почињу у септембру

Уговори са најповољнијим понуђачима за изградњу амбуланти у мјесним заједницама Бочац и Борковићи могли би да буду потписани у септембру, након чега би се отпочело са радовима.

Потврдили су то у Министарству здравља и социјалне заштите РС и додали да је тендерска процедура за избор извођача радова за изградњу ових амбуланти у току.

- Крајњи рок за достављање понуда за извођење радова у амбуланти МЗ Бочац и Борковићи био је 31. јул, након чега су понуде и отворене. Тренутно је у току разматрање приспјелих понуда - рекли су у министарству.

Објаснили су да Министарство здравља и социјалне заштите РС обезбјеђује 70 одсто потребног новца.

Укупна процијењена вриједност изградње амбуланте Бочац је око 220.000 КМ, а ресорно министарство обезбјеђује око 155.000 КМ. И у Борковићима су радови процијењени на око 225.000 КМ, од чега министарство улаже око 160.000 КМ.

Град Бањалука је, као оснивач Дома здравља, обезбиједио сву потребну техничку и пројектну документацију за изградњу ових амбуланти.

- Учествују у суфинансирању извођења радова са 30 одсто новца, у складу са потписаним споразумом о обавезама и одговорностима у процесу реализације пројекта "Јачање здравственог сектора" - рекли су у овом министарству.

Иако је заједно са изградњом амбуланти у ове двије МЗ најављивана и изградња амбуланте у Доњим Колима, у ресорном министарству нису могли да прецизирају када ће се то десити.

- Јавни позив за изградњу амбуланте Доња Кола биће објављен када се стекну услови, односно по завршетку потребне техничке и пројектне документације, коју обезбјеђује град Бањалука - рекли су у овом министарству.

У Градској управи су потврдили да није завршена техничка документација за изградњу амбуланте у Доњим Колима. Исто тако, нису могли да прецизирају када би могла бити готова. Град је у посљедњих шест година за санацију постојећих и изградњу нових објеката амбуланти издвојио око 7,5 милиона марака.

Сарадња

Град је у сарадњи са ресорним министарством у оквиру пројекта "Јачање здравственог сектора" до сада изградио осам амбуланти. Посљедња је пуштена у функцију на Кочићевом вијенцу 17. априла, а у том објекту, осим амбуланте, налазе се и просторије МЗ. Вриједност те инвестиције износила је 1,1 милион КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана