Без промјена у начелничким фотељама

Весна Поповић
Без промјена у начелничким фотељама

Бањалука - Актуелни први људи градских одјељења би до краја овог мандата требало да задрже досадашње позиције уколико данас добију подршку Скупштине града.

Тиме се ставља тачка на вишемјесечне шпекулације да би могло доћи до промјене кадрова који управљају градским службама.

Приједлог градоначелника Игора Радојичића да тренутни вршиоци дужности начелника 12 одјељења и једне службе остану на истим мјестима јуче је једногласно подржала скупштинска Комисија за избор и именовања награде и признања.

Након позитивног мишљења комисије приједлози су упућени у скупштинску процедуру и о њима би требало да се изјасне одборници на данашњем засједању градског парламента.

Предсједник ове скупштинске комисије Станислав Палија је рекао да је конкурсна комисија обавила разговоре са пријављеним  кандидатима те да је ранг-листу најбољих доставила градоначелнику на сагласност.

- Градоначелник је прихватио ранг-листу кандидата за сва начелничка мјеста онако како је предложила конкурсна комисија и упутила приједлоге у даљу процедуру - казао је Палија. 

Члан скупштинске комисије и одборник Уједињене Српске Маринко Драгишић сматра да су предложени кандидати за начелнике у претходном периоду показали да су способни да управљају датим одјељењима.

- Покренули су велики број пројеката и само ће вријеме показати какве ће резултате постићи - додао је Драгишић.

Да је било великог интереса за начелничка мјеста потврдили су чланови конкурсне комисије који истичу да се пријавило 26 кандидата.

Члан конкурсне комисије и одборник СДС-а Предраг Вулин је објаснио да је за поједине позиције било по неколико кандидата, те да су појединци аплицирали за више одјељења.

Како је објаснио, један кандидат пријавио се за чак осам позиција, док је други конкурисао на шест мјеста.

Како сазнајемо, једино актуелни в.д. начелника Одјељења за просторно уређење Слободан Станаревић није имао противкандидата.

Вулин је рекао да је конкурс спроведен демократски.

- Кандидатима су постављена по три питања након чега су бодовани. Када смо сабрали листе свих пет чланова комисије утврдили смо да су кандидати који су предложени имали највише бодова - навео је Вулин.

В.д. начелници су први пут именовани у децембру прошле године и статус в.д. им је до сада продуживан два пута. Први пут је то учињено у марту на захтјев градоначелника, који је тада рекао да није задовољан са радом првих људи појединих одјељења, док им је други пут мандат продужен у јуну јер на вријеме није могла бити завршена конкурсна процедура за избор начелника.

Нови-стари начелници Одјељења

Сања Павловић - општа управа

Раденко Комљеновић - привреда

Слободан Станаревић - просторно уређење

Божана Шљивар - финансије

Петар Билчар - комунални послови

Славиша Сандић - саобраћај и путеви

Раденко Лакић - локални економски развој и стратешко планирање

Драгомир Кесеровић - борачко-инвалидска заштита

Миленко Летић - комунална полиција

Јанко Кецман - инспекцијски послови

Наталија Тривић - култура, туризам и социјална политика Драган Бањац - образовање, здравство, омладина и спорт

Зоран Вујмиловић - Служба за заједничке послове

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана