Bez ogreva nema ni nastave u Piskavici

Sanja Amidžić
Bez ogreva nema ni nastave u Piskavici

Banjaluka - Učenici Osnovne škole "Sveti Ćirilo i Metodije" u Piskavici narednih dana mogli bi na prinudni raspust, jer su zalihe ogreva na minimumu i ima ga još za danas.

Potvrdila je ovo "Glasu Srpske" direktor škole Borka Grahovac.

- Ugalj koji nam je dostavljen prije 15 dana je potrošen, a i zalihe drva su na izmaku. Kako bi učionice bile tople i spremne za nastavu proteklih dana, zbog niskih temperatura, bili smo primorani da pojačamo grijanje, tako da smo pet tona uglja, koliko nam je posljednji put dostavljeno, brzo potrošili - objasnila je Grahovčeva.

Ona je dodala da su juče iz Ministarstva prosvjete i kulture RS dobili obećanje da će novac za ogrev ovoj školskoj ustanovi uskoro biti uplaćen.

- Ukoliko novac ne bude uplaćen dobavljaču i ogrev ne bude dostavljen danas, plašim se da ćemo morati prekinuti nastavu, jer đaci na niskim temperaturama ne mogu da sjede u hladnim učionicama - rekla je Grahovčeva i dodala da su od početka drugog polugodišta od dobavljača bez uplate sredstava dobili nekoliko kamiona uglja.

Roditelji učenika koji pohađaju nastavu u OŠ "Sveti Ćirilo i Metodije" kažu da u narednom periodu neće slati djecu u školu ako ne bude obezbijeđen ogrev.

- Temperature su niske i djeca ne mogu sjediti u učionicama bez grijanja. Nadležni bi morali što prije obezbijediti drva i ugalj da bi se nastava mogla nesmetano odvijati - saglasni su roditelji.

Predsjednik Savjeta MZ Piskavica Nenad Šibarević rekao je da će gradske vlasti uskoro uplatiti novac za popravku instalacija za grijanje u fiskulturnoj sali.

- Prosvjetna inspekcija nedavno je u sali zabranila održavanje časova fizičkog vaspitanja zbog neispravnih instalacija za grijanje, ali je gradska vlast izašla u susret te će za popravku grijanja uplatiti 12.000 maraka - kazao je Šibarević.

On je dodao da ima obećanje i od resornog ministarstva da će dio sredstava za ogrev ovoj školskoj ustanovi uskoro biti uplaćen.

Školski autobus

U OŠ "Petar Kočić" u Kolima ogreva imaju dovoljno za narednih nekoliko dana, ali im problem prave slabo očišćeni putevi kojima saobraća školski autobus.

- Ima saobraćajnica na kojima ima smetova pa grtalica mora čistiti nekoliko puta dnevno, zbog čega školski autobus ima problema dok doveze i vrati đake sa nastave - kazala je direktor škole u Kolima Dubravka Bosančić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana