Бескућник живи у мерцедесу на Лаушу

Јасмина Перишић
Бескућник живи у мерцедесу на Лаушу

Бањалука - Стари "мерцедес" једини је кров над главом за бескућника Драгу Петрића. На паркингу у Карађорђевој улици на Лаушу, овај средовјечни човјек већ данима борави у свом аутомобилу препуном разних ствари и изазва негодовање бројних мјештана, јер како кажу прави ругло у насељу.

Петрић је "заузео плац" одмах поред мјесне заједнице Лауш, преко пута ресторана "Сирано". У близини је раскрсница којом свакодневно пролазе и ишчуђавају се бројни становници Лауша и Паприковца.

Петрић са новинаром "Гласа Српске" није желио много да прича.

- Смјестио сам се у насеље у којем сам и одрастао. Овдје никоме не сметам. Долазила је и полиција али сам је отјерао. Не требате ми ни ви новинари - кратко је казао Петрић!

Мјештани се чуде како нико од надлежних не реагује.

- Жао ми је ако је човјек у проблемима, али је баш пронашао неприкладну локацију за своје склониште. Туда свакодневно пролазе дјеца, бројни пјешаци а около су радње, медицинске установе и ресторан. Његов "мерцедес" са оним смећем је  право ругло. Из кола се шири несносан смрад а колико видимо он сваки дан наноси све више старудије и смећа - рекла је мјештанка Лауша Ана Лолић.

И власници појединих објеката који се налазе у непосредној близини паркинга гдје живи Петрић, каже да не знају шта да раде.

-  Не знам како комунална полиција није реаговала а виђали смо их да су ту долазили јер смо их и звали. Он спава на предњем сједишту свог "мерцедеса" а хаубу користи као сто за ручавање, па понекад ту остави и храну, на којој се птице скупљају. Некада зове и пролазнике да би наводно почастио. Понекад чак пусти музику и запјева. Не могу рећи да је икога напао, да не гријешим душу, али многи увече зазиру да прођу том страном улице јер је бескућник неуредан - испричао је власник једног од објеката у непосредној близини паркинга.

Каже да је начуо да је Петрић бивши радник "Космоса", те да има и пензију. Некада је живио на Лаушу а многи га и познају. Прича се и да га је жена оставила, па је због тога остао на улици.

Из Комуналне полиције су рекли да су обавијештени о случају.

- Рејонски комунални полицајац ће изаћи на терен и уколико утврди да су наводи из пријаве тачни предузеће законом прописане мјере - рекли су из комуналне полиције.

Прихватна станица

У Центру за социјални рад кажу да нису обавијештени о овом случају.

- Ми од 2004. године радимо систематски на смањењу броја бескућника кроз програме Прихватне станице за дјецу затечену у скитњи и просјачењу и Прихватне станице за одрасла и стара лица затечена у скитњи. Тренутно су у прихватној станици збринуте двије особе - рекли су у Центру за социјални рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана