Бањалука добија свјетски бренд из хотелијерства

Срна
Бањалука добија свјетски бренд из хотелијерства

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да ће град добити свјетски бренд из области хотелијерства, након што је данас потписан франшизни уговор између хотелског бренда „Мериот интернешнел" и компаније „ММИ Развој пројеката" о отварању хотела „Кортјард бај Мериот"

.Радојичић је истакао да је град веома заинтересован за проширење туристичке понуде, саопштено је из Градске управе.


„Отварањем хотела жКортјард бај Мериотж, Бањалука постаје члан ове велике породице и добија своје мјесто на свјетској мапи највећег хотелског ланца, а самим тим, о нама ће информације добити велики број људи. Падимо много на томе како бисмо туристе довели у наш град, а којима је потребан и овакав смјештај", рекао је Радојичић.

Директор компаније „ММИ Развој пројеката" Нада Кузмановић истакла је да је ријеч о хотелу са четири звјездице према свјетским стандардима.

„Хотел се гради у центру Бањалуке, у Улици Првог крајишког корпуса, понудиће другачији приступ гостима, прилагођен њиховим захтјевима и потребама", навела је Кузмановићева.

Према њеним ријечима, званично отварање хотела предвиђено је за 1. мај 2019. године.

„Хотел ће имати 118 пространих, елегантних и савремено опремљених соба, собе за лица са инвалидитетом, вишенамјенску мултимедијску конференцијску салу са око 200 мјеста, ресторан са више од 100 мјеста, рецепцију, велнес, фитнес салу, подземну гаражу и друге садржаје прописане строгим стандардима овог ланца хотела", навела је Кузмановићева.

У име „Мериот интернешнела" уговор је потписала директор развоја за Југоисточну Европу Силвија Ловрета, која је рекла да је ријеч о о највећем свјетском хотелском бренду са више од 6.200 хотела у 125 земаља, портфолиом од 30 хотелских брендова, више од 1,2 милиона смјештајних јединица и више од 100 милиона чланова лојалити клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана