Бањалука без слободног кревета

ATV
Бањалука без слободног кревета

“Нема више смјештаја у Бањалуци, јер имате 'Ћевап фест', па немамо смјештаја. Па, ја морам са женом да спавам у колима а то никад нисам желио,” каже Андреј из Цеља.

Ове ријечи Словенца који је за викенд дошао у Бањалуку - довољно говоре о томе колико се туриста ових дана сјатило у највећи град Српске. Андреј и весело друштво из Цеља пронашли смо испред дворане Борик. Кажу, дошли су јер им се дјеца такмиче на Балканском првенству у каратеу, али ће сигурно да провјере шта Бањалука има да понуди.

“Ићи ћемо мало у кафане, нешто добро да поједемо, попијемо, уживамо. То је наш национални спорт у Словенији,” објашњава Андреј.

Бањалука је ових дана препуна туриста - и нуди свакоме понешто. За сладокусце је ту Ћевап фест, за љубитеље биљака фестивал цвијећа, а вечерас почиње традиционални Театар фест “Петар Кочић”. На Ћевап фесту срели смо Нину из Лос Анђелеса, чија је породица поријеклом из Бањалуке. Каже да не једе месо, али да је морала да дође, јер је чула да је на Ћевап фесту одлична атмосфера. 

“Чула сам већ за ћевапе, и чула сам да су врло добри. Ово је мој први дан овдје, тренутно шетамо по граду. Лијепо је. Баш ми се допада,” рекла је Нина.

Туристичка сезона у највећем граду Српске се захуктала. Неки који су синоћ до касно плесали и пјевали на концерту Здравка Чолића одлучили су да и дан послије концерта проведу у граду. Сви причају да је концерт био одличан. У то, нема сумње. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана