Banjaluka: Zakupljena svaka treća garaža

Vesna Popović
Banjaluka: Zakupljena svaka treća garaža

Banjaluka - Grad je od ponuđene 83 garaže u zakup izdao 30 od kojih očekuju mjesečni prihod od 1.928,59 KM, potvrdili su u Gradskoj u pravi.

- Za preostale 53 garaže koje su bile na licitaciji je pristigla jedna ili nijedna ponuda - objasnili su u Gradskoj upravi i dodali da će predmetne garaže, čiji su oni vlasnici, biti ponovo ponuđene u zakup.

- Nakon sprovedenog postupka po objavljenom oglasu o izdavanju u zakup 83 garaže, za 30 zakupaca, koji su bili najpovoljniji ponuđači je zaključen ugovor  o zakupu garaže - rekli su u Gradskoj upravi. Pojasnili su da se ugovor o zakupu garaža zaključuje na neodređeno vrijeme.

Naveli su da je grad  po osnovu izdavanja u zakup garaža u 2013. godini ostvario prihod od 312.541,78 KM a u prvih devet mjeseci ove godine  217.148,38 KM. U izvještaju o radu gradonačelnika i Gradske uprave iz 2013. godine je navedeno da je prodat jedan poslovni prostor i 168 garaža, na kojima je grad vlasnik. Ostvaren je prihod od 1,86 miliona KM, od čega je 770.000 KM gotovina, a ostalo su obveznice.

Odluku o raspisivanju ovog oglasa donijela je Skupština grada na 18. zasjedanju u martu, dok su zainteresovani mogli slati ponude od 11 do 21. jula. Početne cijene zakupnine zavisile su od kvadrature garaže, a najniža početna cijena je bila 23 KM, a najviša 55,20 KM. Ponuđene garaže se nalaze u ulicama  Kordunaškoj, Vilsonovoj, Gavrila Principa, Drage Malića, Vojislava Kecmanovića, Janka Veselinovića, Jovana Jančića, Knežopoljskoj, Kozarskoj, Milana Tepića, Rade Vranješević, Masarikovoj, Patrijarha Arsenija Čarnojevića, Majke Knežopoljke, Manastira Gračanice, Simenuna Đaka, Saničkih žetelaca, Carice Milice, Tarasa Ševčenka, Ravnogorskoj, Sime Matavulja, te u KGK Starčevica.

Jedna Banjalučanka koja je bila zainteresovana za zakup garaža rekla je da je odustala od davanja ponude, nakon što je pogledala nekoliko ponuđenih garaža.

-  Kvadratura ponuđenih prostora u mojoj blizini bila je premala - objasnila je ova građanka koja nije željela da se predstavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana