Бањалука: За нови асфалт 200.000 КМ

Сања Амиџић
Бањалука: За нови асфалт 200.000 КМ

Бањалука - За модернизацију макадамских саобраћајница у току ове године градске власти издвојиће 200.000 марака.

Према Програму заједничке комуналне потрошње за ову годину, биће асфалтирани дијелови улица 7. фебруара, Приштинске, Куљанске 7, Љевчанске, Јовице Савиновића, Стојка Врањеша, Браће и сестара Капор и Косте Војиновића.

- У оквиру модернизације биће урађени и тротоари у улицама Степе Степановића, Проте Николе Костића, Краљице Марије, Равногорској и стаза у улици Недељка Чабриновића - наведено је у програму.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић рекао је да ће наведене саобраћајнице бити модернизоване у дужини од по 300 метара.

- У овом тренутку не могу тачно рећи колико ће укупно метара новог асфалта бити постављено ове године, али прецизније податке имаћемо након јавне набавке - казао је Новаковић. Он је додао да ове године нема приоритета када је у питању асфалтирање макадамских путева.

Из Градске управе су рекли да је у току прошле године модернизовано укупно 2.330 метара саобраћајница, за шта је из буџета града издвојено 175.000 марака.

- У оквиру редовног инвестиционог одржавања укупно је урађено 1,6 километара локалних и некатегорисаних путева, док је укупно реконструисано 5,6 километара - казали су у Градској управи и додали да је у те намјене утрошено око 644.000 марака.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Шарговац Радован Илић рекао је да су макадамски путеви у овом насељу у лошем стању.

- Годинама градским властима као приоритете предлажемо модернизацију путева, посебно пута према ОШ "Ђура Јакшић" јер је пун рупа - казао је Илић. Он је додао да ове саобраћајнице немају израђене тротоаре, чиме је угрожена безбједност ђака.

Према буџету града за ову годину, за одржавање макадамских саобраћајница предвиђено је 250.000 марака.

Клизишта

За санацију клизишта на локалним путевима ове године планирано је 550.000 КМ.

- Санација клизишта радиће се на локалним путевима према цркви у Горњој Пискавици, за Баралиће, Буквалек - Дедић Локва, локални пут за Јагаре, Дебељаци - Гавранићи, Дебељаци - Дубоки Поток - Адамовићи, Карановац - Бастаси, Рачићи - Јовићи, пут за Јованиће, Регоде - Стојчићи, Сарачица - Михајловићи, Агино Село - Чичина Коса - Мрацељ, те Понир три - наведено је у Програму заједничке комуналне потрошње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана