Banjaluka: Voda za 150 domaćinstava

Sanja Amidžić
Banjaluka: Voda za 150 domaćinstava

Banjaluka - Izgradnja sekundarne vodovodne mreže za naselja Zrnići i Ševe u mjesnoj zajednici Piskavica trebalo bi da počne za desetak dana, čime će vodu dobiti 150 domaćinstava.

Rekao je ovo načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković i dodao da će ovaj rok biti ispoštovan ako u toku žalbenog roka ne bude primjedbi na izbor izvođača radova.

Gradska uprava u septembru je raspisala tender za izbor najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju pomenutog vodovoda, koji je zatvoren 27. oktobara.

- Po isteku žalbenog roka, pribavljanja garancija i potpisivanja ugovora sa izvođačem radova počeće i izgradnja pomenutog vodovoda - rekao je Novaković.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Piskavica Nenad Šibarević rekao je da je izgradnja ovog vodovoda trebalo da počne u junu, međutim, izvođač radova nije ispunjavao sve uslove, zbog čega je tadašnji tender poništen.

- Novi tender je završen i nakon okončanja procedure nadam se da će radovi početi - kazao je Šibarević. On je dodao da je za izgradnju ovog vodovoda iz budžeta grada za ovu godinu predviđeno 180.000 maraka.

- Realizacijom ovog projekta biće riješen problem snabdijevanja vodom u Donjoj Piskavici - kazao je Šibarević i istakao da ne postoji nijedan razlog zbog čega bi izgradnja ovog vodovoda bila obustavljena.

Mještani zaseoka Zrnići i Ševe kažu da na izgradnju ove vodovodne mreže čekaju već tri godine.

- Svake godine dobijamo samo obećanja kako ćemo uskoro dobiti vodu, a od toga ništa - rekao je Radovan Kević Zrnić i dodao da je oko 80 odsto mještana ovih zaselaka spremno odmah da uplati punu cijenu za priključak na vodovodnu mrežu.

- Vodu koristimo iz postojećih bunara i bazena, ali vrlo često vodu dovozimo u kanisterima sa obližnje rijeke koja, na svu sreću, nikada ne presušuje - kazao je Kević Zrnić.

On je dodao da je snabdijevanje vodom u ovom selu jedno od glavnih problema zbog čega turisti zaobilaze ovo mjesto.

- Da smo ranije dobili vodu do sada bi seoski turizam uveliko zaživio u ovom dijelu grada - kazao je Kević Zrnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana