Бањалука: Трим-стазе сан рекреативаца

Сања Амиџић
Бањалука: Трим-стазе сан рекреативаца

Бањалука - Рекреативци траже од града да изграде трим-стазе, јер тренутно мјесто гдје могу да трче су тротоари и парк "Младен Стојановић"

Један од рекреативаца Марија Зрнић, из Нове вароши, рекла нам је да кад то временски услови дозвољавају долази у  парк на трчање и релаксацију, али да је подлога веома лоша.

- Стаза за трчање није уређена, то је као што се може и видјети утабана земљана површина. Када пада киша стазом је блато и не може се трчати, онда морамо бетоном. Здравствени сам радник и знам да бетон за трчање није препоручљив - казала је Зрнићева. Додаје да у вријеме високих температура се земља спече и буде тврда као и бетон тако да и је и то проблем.

- Град какав је наш, требало би да има неколико трим-стаза бар у већим насељима - казала је Зрнићева. С њом се слаже и

Милош Лакић из Борика, кога смо затекли да трчи Бањалучким пољем. Рекао је да би изградња трим-стаза у граду обрадовала рекреативце.

- Овом дионицом трчим често, али одем и на справе код Венеције моста. Справе које су постављене на Бањ брду су превише удаљене једна од друге зато и рекреативци ријетко користе јер се мишићи охладе док се пређе са једне на другу справу - каже Лакић.

Рекреативци у парку "Младен Стојановић", са којима смо причали, кажу да је ово једино мјесто које могу да искористе као прикладан простор за џогирања и вјежбања. Али, како кажу ни он не задовољава потребе ове групе грађана.

У граду постоје бројне и теретане и фитнес клубови који нуде различите програме. Међутим, рекреативци кажу да је природа на првом мјесту када је је ријеч о тренирању.

- Када је ружно вријеме на тренинг идем у теретану, али кад је сунчано више волим да тренирам у природи, на чистом ваздуху - казао је Лакић.

Из Градске управе су рекли да у току ове године није планирана изградња трим-стаза на подручју града.

- У току прошле године у функцију је пуштена још једна теретана на отвореном у парку "Младен Стојановић" - казали су из Градске управе. Додају да према њиховим подацима у теретани и природи дневно борави више од 600 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана